Det pekar nedåt

Glad idag när jag ställde mig på vågen. Jag väger mig ju ytterst sällan utan har mer en känsla av hur jag ligger till viktmässigt och känslan stämde idag väldigt bra. Är nu nere under 59 kg, närmare bestämt 58,7. Under semestern så åt jag inte så bra och tränade dessutom mindre och kroppen reagerar därefter. Nu har jag kört igång med träningen igen och är mer eftertänksam på vad jag stoppar i mig och det visar resultat direkt.

Min last – kakor

Min last är dock fikabröd. Jag älskar att baka kärleksmums, kakor, kladdkakor och annat gott men jag tror ändå att jag börjat hitta ett mer naturligt förhållande till dessa sötsaker och jag försöker att göra dem ”nyttigare”. Välja bättre mjöl, fruktsocker, vaniljpulver. Ha i nötter och andra nyttigheter. Sen fryser jag alltid in det jag bakar för då äter jag inte lika mycket och det är alltid bra att ha hemma om någon kommer på besök.

Publicerat av

Elsklingen

En person mitt i livet. Sorg, skratt, minnen.

10 reaktioner på ”Det pekar nedåt”

 1. Heja dig!

  Min last är ju bröd. Kan äta hur mycket som helst 🙁 Så för min egen skull så äter jag bara bröd en dag i veckan, annars ballar jag ur. Kakor o sånt kan jag däremot ha hur mycket som helst. Kan ha en skål full med godis i veckor utan att röra en endaste bit. Tänk så olika det är 🙂

  Kram!

 2. Annah, socker är socker, oavsett om det kommer från sockerrör, frukt eller är konstgjort. Det fungerar som belöning och aktiverar samma funktioner i hjärnan, tom lightprodukter med aspartam är ju bevisat att det har samma effekt vad gäller att påbörja lagring av fett i kroppen.
  Däremot är ju frukt nyttigt, men det beror ju främst på vitaminerna. 🙂

  Sen ska man ju inte pilla med ingredienserna bara för sakens skull. Ett stort antal människor innan oss har ju redan kommit fram till vilka ingredienser som _passar bäst_ för bakning. 🙂

  1. Hej Nisse! Trevligt att du kikade förbi.
   När det gäller aspartam så är det inte helt korrekt. En del människor reagerar på sötningsmedlet, dvs kroppen tror att det kommer sött och sänker blodsockret men inget sött kommer ju så där står vi med lågt blodsocker och blir då sugna, hungriga och äter oftast ngt då.
   Man fettlagrar inte automnatiskt av aspartam. Aspartam innehåller varken kolhydrater eller kalorier. Socker är inte socker rakt av! De reagerar olika i våra kroppar!

   Är det per automatik som ursprungsförfattaren till receptet har valt de perfekta råvarorna? Ett recept är levande och kan alltid förändras och förbättras och anpassas efter tycke och smak!

   1. De reagerar olika i våra kroppar om man ser till insulin->fettinlagringsfunktionen men om du ser till hur hjärnan påverkas och vilka händelsekedjor som det utlöser så är det den söta smaken som lurar hjärnan. Jag rekommenderar http://www.hjärnkoll.se och att du läser boken om hur det är hjärnan som styr, inte smaklökar, kaloriberäkning och annat. Du får också en helt annan insyn i hur du kan påverka hjärnan så att du tex inte blir hungrig efter träning och liknande.

 3. Kakor och choklad är sannerligen gott, men jag har lätt för att avstå en dålig kaka eller för billig choklad. Hembakat är däremot löjligt svårt att motstå. Chokladbollar liksom. Kladdkaka. Ååå… (det börjar bli fikatid på jobbet och jag är såå sugen på något).

 4. Härligt Annah! Har ju en bra bit till att hamna i din viktklass, om jag ens kan göra det, men det går sakta men säkert nedåt för mig också. Heja oss. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.