Puls

Provade pulsklockan vid gårdagens träning, mest för att jag ville se hur jag låg till i puls vid olika övningar. Jag tror pulsklocka är bra att använda för att på bästa sätt maximera träningen, särskilt vid löpning.

Idag har jag mätt min vilopuls och hamnade på 55. En person med normalkondition bör ligga på omkring 60 och har man bra kondition ligger vilopulsen på runt 50. Så, I’m getting there =)

I övrigt förstår jag inte mycket av pulsklockan än, sen har jag tyvärr lite problem att få den att känna av min puls. Den är nog främst gjord för män för bandet som man fäster runt kroppen är lite för stort och boobsen är lite i vägen. Men jag har tänkt att ha den som komplement till runkeeper som mäter allt annat. Pulsklockan vill jag ha för att se så att jag springer på olika procent av maxpulsen.

Publicerat av

Elsklingen

En person mitt i livet. Sorg, skratt, minnen.

4 reaktioner på ”Puls”

 1. Men man har ju pulsbandet under brösten, typ i nederkant av behån. Jag har min precis under sportbehån och den sitter bra. Men det kan säkert bero lite på hur ens bröstkorg och revben och så är utformade. Och såklart hus pulsbandet är, trist att det är för stort! :/
  Sen måste jag säga att jag är superimponerad över din träning, vilka resultat du fått! 🙂

  1. Jo, jag har den där också, men boobsen är lite ivägen, de är ju inte helt hundra så att säga 😉 Brukar också klämma fast den under sportbh:n. Nu har jag beställt en prenumeration på iform och då fick man en pulsklocka som verkar mer anpassad för tjejer, den sitter förhoppningsvis bättre.

   Tack!

 2. Åh! En pulsmätare blir det så klart när jag kommer igång med löpningen igen! Vilken har du? Jag tänkte satsa på en Garmin.
  Härligt att du skriver så mycket om träning! Ren inspiration för en träningstoka som är på G igen då 😉
  Kram! <3

  1. Jag köpte en billig från conrad.se. Vill ju mest bara ha koll på hur pulsen ligger när jag väl är ute och springer, allt annat mäter jag genom runkeeper.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.