Potentiella våldtäktsmän

Jag gillar hösten, mörkret och kylan som gör det mer legitimt att tända ljus och mysa inne. Jag gillar dock inte när jag behöver ut i mörkret och kylan för jag tror lite grand att alla män jag kan tänkas möte ute är potentiella våldtäktsmän.

Exempelvis var jag iväg till elljusspåret här i närheten på söndagskvällen. Jag passar på att träna efter barnen lagt sig för det är då jag har lite tid över till mig själv. Men nu är det verkligen mörkt ute och i skogen vid elljusspåret är det jättemörkt. Mina tankar går i banor som att nu vill jag inte möta en medelålders man här ute för det kanske är någon som är ute efter något helt annat än frisk luft. Så, vad möter jag efter någon minut, jo en medelålders man. Mitt hjärta tar några extra hårda slag och jag ökar på takten i löpsteget en aning och jag undrar vad sjutton en medelåldersman gör ute i elljusspåret vid åtta tiden på en söndag kväll… tills jag kommer på mig själv med att vad fan gör en typ 30 årig småbarnsmamma ute i elljusspåret själv en söndag kväll?

Ikväll var jag ute på promenad med hunden och möter en man mellan 20-30 år iklädd vinterjacka med huva uppdragen. Behöver jag tillägga att det var stjärnklart och runt 16 grader varmt = jag tror att jag möter en potentiell våldtäktsman. Jag ökar på mina steg och slänger orolig blickar bakåt när killen passerat. Tack och lov är det lugnt denna gången också.

Jag tror dock att jag kommit på en lösning som borde avskräcka de flesta. Jag ska ikläda mig mitt alterego Gunvor Hell. Bara meningen ”Welcome to Hell” borde få eventuella våldtäktsmän att backa och när de ser Gunvor….

Publicerat av

Elsklingen

En person mitt i livet. Sorg, skratt, minnen.

11 reaktioner på ”Potentiella våldtäktsmän”

 1. Hahaha:) Men här är tyvärr en till som hoppar elljusspåren efter mörkrets inbrott… Således blir det mycket asfaltslöpning vintertid:(

  1. Ja, det går väl mot det men jag gillar inte alls att springa på asfalt. Får se hur det blir när snön kommer. Förra vintern blev det inte så mycket löpning under vinterhalvåret iom operationen. Men nu har jag inget sådant att skylla på. Men dubbar är kanske en idé .

 2. Hihi, hörde precis en radioreklam om ”elskling.se” och tänkte direkt på dig, funderade på om inte det var din adress men det var nästan 😀 Kram

 3. Det är verkligen fruktansvärt att behöva känna så!
  Jag sprang också i skogen förr och de bästa tiderna gjorde jag alltid när jag hade våldtäkts-tankar….jag sprang som bara den 😀
  Kram
  BloggMamman- en humorblogg om BloggMammor & Mammaliv
  http://bloggmamman.com

 4. Jag tänker precis på samma sätt… Därför springer jag inte elljuspår när det är mörkt för även om löpsteget blir snabbare så tror jag inte att det är sunt för hjärtat att det rusar i väg så där. Så jag har en runda längs trottoarerna här som är upplysta och i villorna lyser fönstren och de jag möter är antingen hundägare (små söta hundar inga gigantiska för då skulle jag skita på mig ändå) eller andra 30-40 åriga tjejer som är ute och springer.

 5. Även om det verkligen är hemskt att vi tjejer måste tänka så där så tror jag också det är lite sunt nu när samhället ser ut som det gör. Jag, däremot, är naiviteten själv och springer på medans tror det bästa om alla. Har dock blivit lite mer förnuftig nu på min ”äldre” dagar..
  Fördelen är ju att du får upp löptempot! 🙂 Run for your life och slå banrekord 😀
  Ha en härlig träningsvecka!! Kram.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.