Bästa vänner

Mina absolut bästa vänner dessa dagar är kanske inte de man tror utan nämligen dessa:

Jag började använda menskopp i vintras och jag hade lite problem till en början med att den läckte men efter några månader fick jag erbjudande om att testa en större kopp genom menskoppen.se och sedan dess har det fungerat jättebra. Jag är så otroligt nöjd med menskoppen (namnet till trots) och skulle inte för något i världen gå tillbaka till tamponger. Det fungerar faktiskt så bra att jag ibland glömmer bort att jag har mens.

Eftersom jag har extremt rikliga blödningar har jag börjat använda cyklo-f och det är lite halleluja varning på dem. Istället för att behöva tömma koppen varannan timme så kan jag glömma bort koppen och komma på den ungefär två-tre gånger om dygnet istället. Enormt stor skillnad som gör vardagen med mens betydligt mycket bättre. Så därför är menskoppen och cyklo-f mina bästa vänner under röda dagar.

Publicerat av

Elsklingen

En person mitt i livet. Sorg, skratt, minnen.

7 reaktioner på ”Bästa vänner”

  1. Jag käkade också cyklo-F förrut. Men så gick jag till gynekologen och berättade om hur rikliga perioder jag hade och blev då remiterad till en dr. Där fick jag frågan om jag ville ha fler barn och när jag med all säkerhet svarat nej på den frågan så fick jag genomgå en op. för att skrapa ur livmodern och därigenom bara ha typ 10% chans att bli gravid igen. Men från att ha haft 12-14 dagars riklig mens så har jag nu 6-7 med helt ok mängd. Såååå skönt och ingen risk för blodproppar som man faktiskt får av cyklo-F.

    1. Jag vill inte heller ha fler barn, men det känns ändå så definitivt på något sätt. Jag får nog fundera ett tag på det där. Nu har jag inte cykler på 12-14 dagar som du hade utan mina veckor brukar hålla sig mer kring en vecka, där tre dagar är rikliga (om jag inte käkar cyklo-f). De säger ju att har man riklig mens så blöder man mer än 80 ml under en cykel. Jag räknade ut att jag blöder 80 ml på 9 timmar. Känns sådär.

    1. Testa! Men ge inte upp i första taget. Tar ett tag innan man får in snitsen, men so worth waiting for =)

      Jag tränar cirka 4-5 ggr i veckan (den utmaningen går bra). Fick ta det lugnt när jag var förkyld med halsont men nu är jag fit for fight igen. Idag började jag utmaningen 100x100x100. Kan bli jobbigt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.