Föräldraledig

Efter att ha varit sjuk och hemma från jobbet sedan i tisdags så är jag idag föräldraledig med barnen. Då vi har galet många föräldradagar kvar för båda barnen (typ 448) så är jag ledig varannan fredag med dem. Jag tycker det är mysigt att förlänga helgen med barnen och eftersom de har så långa dagar på dagis övriga dagar känns det skönt att kunna korta ner deras vecka i alla fall varannan vecka.

Känns lite konstigt att ha varit hemma från jobbet så länge dock. I tisdags när jag vaknade med feber (38,4) så stod jag verkligen riktigt länge och övervägde att åka till jobbet. Tur jag tog mitt förnuft till fånga.

Idag känner jag mig galet trött. Gick nog och la mig lite sent men barnen har även sovit oroligt också och Lykke-Lie vaknade tidigt. Så, idag passar det bra med en mysdag hemma med barnen. Särskilt eftersom jag ännu inte är riktigt frisk heller. Vad hittar ni på vid mysdagar med barnen?

Publicerat av

Elsklingen

En person mitt i livet. Sorg, skratt, minnen.

10 reaktioner på ”Föräldraledig”

 1. Vi gör lite allt möjligt på min lediga dag med sonen. Åker och handlar mat, leker i lekpark, hälsar på vänner eller släktning, myser, bygger duplo och läser bok, fixar lite godare mellanmål, går till skogen. Ibland så städar vi och gör inget speciellt alls.

 2. Tack snälla du 🙂

  Så härligt att ha så många dagar kvar!! Var glad för det. Här i Norge kan man inte välja hur många dagar man vill ta ut i veckan. Man får bara välja på 10 mån eller 1 år sen är de slut.

  1. Oj, fungerar det så där. Har för mig att Oprah för några år sedan tog upp att Norges föräldraförsäkring var den mest generösa, men i sådana fall låter det ju lite bättre med den svenska modellen. Men måste man arbeta 100% sen eller hur får man ekonomin att gå ihop om man vill arbeta deltid? Åh, jag blir så intresserad av att veta hur det fungerar i andra länder. Kan du inte skriva lite om det? Hur gör man vid studiedagar/planeringsdagar på dagis tex?

 3. Jag brukar baka eller pyssla. Sonen gillar att ta en cykeltur och fika någonstans medans dottern helst går i affärer.

  Skönt med så många dagar kvar. Perfekt att förlänga helgen med.

 4. Här blir det Emil och Alla barn i Bullerbyn… Kan nog varenda replik vid det här laget 😉 S är jätteslö, A verkar ha ont i magen och jag vaknade med migrän så det blir en riktig slödag för oss. Tänkte baka en äppelpaj oxå om jag orkar – hittade ett superrecept som blev den godaste pajen vi någonsin ätit så den försvann fort. Måste göra till nu till helgen 😉

  Kram

  1. Mums vad gott med äppelpaj. Åt en hos mamma för någon månad sedan med flingsalt i (låter helt avigt) men var gudomligt gott! Tror hon hade gjort den från något buffe nummer. Mina knattar är i alla fall pigga, har nyss bakat med Lykke-Lie, ska snart äta lite lunch innan det är dags för LL att sova och Milton och jag att baka. Sen måste vi nog ut nåt också, även om jag helst hade myst inne hela dagen. Finns liksom att göra här. Krya på er allihopa! Vi får väl ses nåt snart!

   Kramar

  1. Ja, hoppas det iaf. Skulle jag gå ner i tid och förkorta dagarna blir det inte så stor skillnad i tid, en halvtimme-timme. De känns lika gnälliga oavsett tid jag hämtar dem. Lykke-Lie har blivit en sådan dramaqueen när jag hämtar henne, slänger sig på marken och ”låtsasgråter”.

 5. Men vad lyxigt att ha dagar kvar!

  Hoppas du känner dig bättre snart!

  Mysdagar, det beror lite på väder och ork 😉 Antingen inne och titta på film, bygga lego, pussla och dega. Annars gärna liten utflykt. Antingen till någon stor rolig lekplats och träffa kompisar och ha med mellanmål eller till havet 🙂

  Ha en bra ledig dag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.