Bananplättar

Idag gjorde jag de godaste plättarna ever och det allra bästa är att de känns bra mycket bättre att ge barnen än vanliga fyllda med mjöl. Jag har tidigare diskuterat detta och jag äter inte enligt någon särskild kostplan utan försöker för närvarande att hitta en bra matplan som fungerar för mig.

I alla fall så botaniserade jag på Maxi igårkväll (grymt skönt att handla efter åtta en fredagkväll, knappt några människor alls där). Jag vill prova lite produkter som är vanliga inom lchf helt enkelt för att jag vill minska ner på socker och mjöl i det jag bakar och tillagar.

Har tidigare provat produkter från Renée Voltaire och jag gillar dem. De känns fräscha och nyttigare.

I alla fall så fanns ett recept på plättar på burken och det lät så gott att jag var tvungen att prova, med viss modifikation. Till ca 12 plättar behövs.
2 bananer som mosas
2 ägg som vispas samman med bananerna
1 dl dinkelmjöl fullkorn som blandas med tidigare blandning
Ca ½ – 1 dl hackade valnötter
1 tsk bakpulver (om man vill ha lite höjd på plättarna)
2 msk kokossocker

Blanda samman allt och klicka ut i plättlagg eller stekpanna på medelvärme.

Och just det, barnen älskade dem!

Publicerat av

Elsklingen

En person mitt i livet. Sorg, skratt, minnen.

5 reaktioner på ”Bananplättar”

  1. Ps: tänk bara på att kroppen inte märker skillnad på vetemjöl och dinkelmjöl eller banan, kokossocker och socker, allt blir till glukos i kroppen. Säkert jättegoda plättar men väldigt mkt socker 😉

    1. Nu använder jag främst dinkelmjöl och kokossocker för att de har lägre GI värden. Tycker att det känns bättre än vetemjöl och socker. Banan kommer jag aldrig sluta äta, har det som återställare efter träning framförallt.

  2. Googla SMALPLÄTTAR eller sök plättar på min blogg. De är med mandelmjölnoch är fruktansvärt goda! Yuuum. Spännande med kokos socker, berätta mer!

  3. Kokossocker låter som en spännande produkt. Är det som det låter ett socker gjort av kokos :)?

    Jag äter inte heller enligt någon kostplan men gillar och prova olika alt.

    Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.