I mitt kylskåp

Snacka om att ni nu ska få se hemmets hjärta, eller nåt. Såhär ser det ut i vårt kylskåp just nu.

Sedan en tid tillbaka köper jag endast smör, håller dock på att göra slut på allt margarin jag lyckats kränga på mig tidigare. Grädde (38%, Gefleortens) går det åt mycket av när jag tränar. Efter ett pass brukar jag fylla på med lite hårt vispad grädde smaksatt med ca 1 tsk kakao och en skivad banan. Supergott!

Ägg använder vi en hel del av, framförallt på helgen när jag brukar koka ägg till mackorna. Själv äter jag inte så mycket bröd, utan försöker hålla mig till knäckebröd om jag prompt måste ha något.

Att vi har både röd och blå mjölk beror på lite olika orsaker. Jag kan inte dricka vanlig mjölk rent av. Dricker jag mjölk till maten så blir det blå mjölk. Barnen får dricka lite varvat, den röda mjölken innehåller tyvärr inget tillskott av A och D vitamin vilket den blå mjölken har. Den röda mjölken är dessutom mycket godare att göra varm kakaomjölk på (utan socker!).

Alla lådor i kylskåpet är mat gjord under veckan som vi passar på att äta till lunch någon dag efter, istället för att slänga.
Vi gör eget bubbelvatten.

De två vinflarrorna är kvar sedan mitt ”30”-års firande.  Jag dricker inte själv vin så är det någon som känner sig lite vinsugen får ni bjuda in er hit så fixar vi biffen.

Köper alltid bregott mellan då det är mycket lättare att bre på mackorna än vanligt bregott. Har även lite ost och levertjohej. Och igår fyllde jag även på förrådet med smörgåsgurka. Eco såklart!

Just ja, fetaost är något som alltid finns i vårt kylskåp, liksom creme fraiche. Väldigt smidigt om man vill slänga ihop något gott till en laxbit exempelvis.

Hur ser det ut hos dig?

Publicerat av

Elsklingen

En person mitt i livet. Sorg, skratt, minnen.

8 reaktioner på ”I mitt kylskåp”

 1. Tack så mycket det är så kul att jag till och med fick ett så fint välkomnande av dem flesta! 🙂

  Jag försöker äta så lite kolhydrater som möjligt hemma, även när det gäller min dotter just eftersom att vi bor i Norge där mackor är nationalrätten och dem får bröd två gånger om dagen. Så ofta byter vi ut potatis mot broccoli och blomkål vilket jag tycker är godare speciellt när man gör mos av det och det är ju också nyttigare!

  Så det går åt en hel del smör och grädde här hemma med 🙂

  1. Tycker det är så många trevliga bloggar här och fina tjejer bakom dem. Roligt att lära känna alla lite mer =) Många nya favoriter.

   Ja, jag försöker också dra ner på kolhydraterna, har faktiskt tröttnat en hel del på potatis, pasta och ris så det känns bra att kunna göra alternativ med bland annat broccoli och blomkål.

   Kram kram

 2. Gå in på Arlas hemsida och läs om mjölk bl a röd mjölk
  Blå mjölk har inga egna A och D vitaminer eftersom det är för lite fett i blå mjölk
  Röd Mjölk behöver ingen tillsats av A och D eftersom det redan finns i den lite fetare mjölken,

  1. Fast på innehållsförteckningen står det inget om den. Vet inte om det är skillnad på mejerier, vi har gefleortens här. I Småland tex har de tillsatt A och D vitamin även i den röda mjölken.

 3. Jag gillar vin och kommer gärna nån kväll. 😉 I min kyl har jag alltid ägg, feta, ost, tomater, bananer, oliver, havremjölk (till Leo), grön ekomjölk (till mitt kaffe), leverpastej (till Leo), Flora el Bregott, kaviar, grädde, crème frâiche och säkert nåt mer jag glömt. Kul att få ta en titt in i ert kylskåp. 😀

 4. Det ska jag göra. Får ta och prova och byta ut vanilj sockret.

  Prova Bregott ekologisk också lättare än vanliga Bregott att bre ut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.