Akuten

Lykke-Lie har det jobbigt med sin förkylningsastma för närvarande. Hon vaknar ofta upp på nätterna på grund av att hon hostar och jag skrev tidigare om den misstänkta adenoiden som jag tror måste åtgärdas.

Inatt blev det i alla fall så jobbigt att hon hostade rejält och hade svårt att andas. Inte blev det bättre av att hon inte slutade gråta. Jag ringde tillslut sjukvårdsupplysningen som tyckte vi skulle åka in till akuten. Sagt och gjort. Ringde till mina föräldrar som hjälpte till och var barnvakt åt Milton och körde mig och Lykke-Lie till akuten. (Tusen tack för hjälpen!).

Det var otroligt lugnt på akuten och vi fick direkt träffa en läkare och sjuksköterska. Jag fick försöka berätta om Lykke-Lies besvär. Inte helt lätt. Läkaren frågade bland annat hur hon andas och hur länge hon haft problem. Tid och rum för hennes problem känns väldigt flytande. Just nu känns det som hennes nattliga hosta hållt på i en evighet och ofta tycker jag hon har svårt att andas, men på vilket sätt?

Läkaren misstänkte att hostan kunde vara en del falsk krupp och en del förkylningsastma. Han skrev i alla fall ut hostmedicin och annan medicin (glömt namnet på) som enligt studier fungerat bra för barn med förkylningsastma. Sen hoppas vi så att vi snart får besked om att komma till öron, näsa, hals för vidare utredning av eventuell adenoid.

På grund av Lykke-Lies hosta inatt och akutbesök ligger mitt sömnkonto på fetminus och jag känner direkt att det påverkar mitt humör. Är så enormt vresig idag och det känns som hela jag gungar. Längtar verkligen till imorgon när mannen kommer hem. Tror faktiskt jag ska ta en stödvila då.

Publicerat av

Elsklingen

En person mitt i livet. Sorg, skratt, minnen.

3 reaktioner på ”Akuten”

  1. Hej jag heter Joanna och är 23 år och när jag var 14 år fick jag diagnosen Aspergers syndrom och nu bloggar jag öppenhjärtar om livet med diagnosen för att samhället ska få mer insikt och förståelde för hur det är att leva med Aspergers syndrom och att alla är lika värda trots bakgrund:)
    Så besök gärna min blogg:) kram
    och du kanske till och med vill göra ett bloglovin byte med mig?:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.