Fyrverkerifritt nyår

Denna veckan med kulmen när klockan slår tolv den 31:a december är riktigt jobbig för många hundar och även andra djur.

Vår förra hund var helt förstörd när det vankades nyår och Nova är inte heller så förtjust i dessa fyrverkerier som smälls. Tycker det är roligt att se när större företag tar avstånd för fyrverkerier. Önskar verkligen att fler kunde ta efter.

Istället för fyrverkerier tycker jag alla kan skicka upp varsin tsunamilykta som blivit populärt. Lyser bra mycket längre och ser väldigt lugna och harmoniska ut när de svävar iväg.

Publicerat av

Elsklingen

En person mitt i livet. Sorg, skratt, minnen.

10 reaktioner på ”Fyrverkerifritt nyår”

 1. Skotträdslan kom sig av att min skola (på högstadiet) hade friluftsdag i en skog i närheten av skolan. I denna skog fanns även en skjutbana.
  Antingen hade skolan glömt att meddela skjutklubben eller så hade skjutklubben glömt bort att skolan skulle vara där (de bråkade väldigt om det efteråt).
  Men mitt när vi springer runt precis i närheten av banan så börjar de skjuta prick……
  Jag fick panik minst sagt.

 2. Det skulle verkligen vara skönt om alla valde att skicka upp de där lyktorna istället.
  Jag är såkallat ”skotträdd” och när jag väntade mitt första barn satte även någon form av modersinstinkt in och jag blev helt hysterisk och grät som ett barn medans jag höll om min lilla mage. Trots att vi var på behörigt avstånd från fyrverkerierna.
  Det var bara för läskigt och högljudt!

  1. Oj vad jobbigt att vara skotträdd. Var kommer det ifrån? Aldrig hört om människor som är skotträdda. Har du någon hörselskada och är extra ljudkänslig? Själv kan jag bli väldigt arg om jag kommer för nära höga ljud, men inte rädd.

 3. Heja! Om det ändock bara höll sig till nyårsaftons kväll. Här smälls det en vecka innan och en vecka efter, trots förbud inom kommun alla dagar förutom nyårsafton. Det har förvisso blivit bättre sedan smällarförbudet kom 2007, men det är ändå jobbigt för Biggles, som är livrädd efter att han rymde 2003 på nyårsafton.

  Tidigare har vi kört lugnande tabletter till honom utskrivna av veterinär, men han blir för starkt påverkad av dem så vi vill inte göra det längre. Kör istället ett DAP-halsband nu som utsöndrar naturliga dofter som liknar den tiken avger till sina valpar. Förra året funkade det fint och det gick relativt bra, hoppas på samma i år!

  1. Ja, det är ju verkligen trist att det ska smällas så många andra dagar också. Här uppe är det vanligt att smälla fyrverkerier sista april också. Totalt meningslöst.

   Kommer ihåg när Biggles försvann. Tänk att det var så länge sedan! Låter ju bra mycket bättre med halsbandet. Hoppas det blir lika bra i år!

   1. Ja det var verkligen hemskt. Usch usch usch. Nu börjar han ju bli lite äldre, och då är det ju förenat med risker att ge dem lugnande, så det här halsbandet med ”naturligt” lugnande känns bättre!

    Här smälls oxå en del till Valborg – i Falkenberg där jag kommer ifrån, brukar det även smällas till påsk… Suck…

 4. Heja ‘mitt’ Ica Maxi i Häggvik! 😉
  Vi sysslar med tomtebloss, det är jättekul enligt barnen. Man kan skriva med dem på den mörka natthimlen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.