Plötsligt händer det

Vi började sätta Milton på pottan när han var väldigt liten och det resulterade i att han snabbt lärde sig att bajsa på toaletten. Efter 1½ års ålder var det knappt några bajsblöjor vi behövt byta. Däremot har det varit lite segare med att få Milton att gå på toaletten när han är kissnödig, men tidigare i höst så träffade vi en sjuksköterska om dessa problem och sedan dess har det blivit bättre och häromkvällen sa Milton att han ville sova i kalsonger. Det känns verkligen som vi vunnit på triss, plötsligt händer det! Två nätter har det fungerat bra och vi hoppas verkligen att det håller i sig.

Publicerat av

Elsklingen

En person mitt i livet. Sorg, skratt, minnen.

5 reaktioner på ”Plötsligt händer det”

  1. Vad skönt att det verkar lossna! Noah är inte heller tidig direkt (blir fyra i mars), han har helt enkelt inte velat. Han har varit utan blöja under jullovet, men han är dålig på att komma ihåg att säga till när han vill kissa, så man måste säga ”nu skall vi gå och kissa” om det skall fungera. Nu är han på förskolan utan blöja, blir spännande att se hur det har gått! Skulle vara väldigt skönt med bara ett blöjbarn… Men funkar det inte är det faktiskt inte hela världen. Vad fick ni för hjälp hos sjuksköterskan?

  2. Skönt att han knäckte koden för nr 1 helt nu.
    Har hört att killar är lite senarer än tjejer.

    Brukar sätta sonen på pottan efter blöjbyte, mer än så har vi inte börjat än. Blir till sommaren när det inte är lika mycket kläder som ska av och på.

  3. När började ni? Vilka kriterier tycker du man ska ha för att börja träna och hur gör man när de inte kan prata? Jag har funderat på detta ett tag nu..

    1. Vi började när Milton var runt året har jag för mig. Försökte tyda hans signaler. Rätt tydliga när det kommer till att göra nr. 2. Så det gick rätt fort att få honom att bajsa på toaletten. Jag tänker att man kan börja när de är stadiga nog att sitta själv. Läs mer här: http://www.ecsweden.se/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.