Hur hinna träna med småbarn

I dagsläget tränar jag minst fyra gånger i veckan. Allra helst vill jag träna fem gånger. Det är lite beroende av vad jag tränat under veckan och hur jag känner mig. Men hur hinner jag träna fyra-fem gånger i veckan?

För det första måste jag säga att jag har en underbar make som ställer upp otroligt mycket för att jag jag ska kunna träna.

Jag försöker att lägga träningen efter att barnen har lagt sig. Eftersom jag oftast jämt lägger Lykke-Lie och gör detta vid sju kan jag åka till träningen direkt efteråt. De pass jag går på börjar oftast efter sju och det tar mig en kvart att åka dit med bil.

Om jag tränar fem gånger i veckan så blir något pass hemmaträning i form av inspiration från bodyrock.tv. Jag gör då en liten minicirkel på cirka en kvart-tjugo minuter.

Ibland så klämmer jag in ett kortare löppass under lunchen i veckorna.

Jag antar att det blir lättare att kunna åka iväg och träna och få egentid ju äldre barnen blir. Samtidigt som det är enormt viktigt för mig med träning nu så är jag verkligen tacksam över att min man är så förstående och uppmuntrande till att jag ska träna. (Kanske för att han får en snygg fru).

Hur ofta tränar du och hur får du träningen att gå ihop med familjelivet?

Publicerat av

Elsklingen

En person mitt i livet. Sorg, skratt, minnen.

7 reaktioner på ”Hur hinna träna med småbarn”

 1. Det är ganska lätt att tro att man har hur mycket tid över till träning som helst, när man inte har barn. Och ja – det har jag väl MEN.. jag förvaltar den väldigt dåligt 😉 Finns ju så mycket annat roligt att göra! Jag tycker ni mammor är fantastiska som hinner och tar er tid till träning också! Å andra sidan har jag hundar, och de tar också sin lilla tid eftersom de också kräver motion (ja, du vet ju) – och där är jag ju ensamstående 🙂 Jag tränar också 4-5ggr/vecka men bör snäppa upp min träning ett slag för att få lite resultat. Kolla på Funbeat (min kalender är öppen för alla tror jag) så ser du vad jag tränar 🙂 Det SKA bli bättre!

 2. Vi gör som så att Fredrik hämtar och lämnar Leo på dagis mån, ons och fre och jag tar honom tis och tors. Detta gör ju att jag blir lite friare tre dagar i veckan. I samband med att jag dessutom har flex på jobbet. Så jag har nu börjat gå upp 4.25 på morgnarna för att hinna träna innan jobbet. Tre dagar på en vecka känner jag duger gott och väl, men det är ju också lätt att få till ett fjärde pass under helgen då.

 3. Jag är i samma läge – har världens bästa man som släpper iväg mig om kvällarna, eller morgonen!!
  Nu tränar jag ju varje dag i 30 dagar under januari, men annars blir det 5 ggr/vecka! Både hemma och på Friskis 😀

  1. Ja gisses vad du ligger i och för att hinna träna varje dag! Ska bli roligt att se resultatet efter dessa 30 dagar =) Själv har jag precis fått ”order” om hur jag bör lägga upp maten framöver. Bör inte äta något godis förutom på lördagar… phew… det blir en utmaning om något.

 4. För lite. Som du skulle jag helst vilja träna 4-5 gånger i veckan varierat. Något /några pass, någon powerwalk (jogging till såren/sommaren) och kanske 2 pass hemma. jag har en man som inte heller nar något emot att jag tränar eller åker iväg men mitt problem är snarare mitt jobb. jag jobbar för länge, för sent, för mycket för ja… allt. jag orkar inte så som jag skulle vilja när jag kommer hem sju halv åtta och har varit iväg sedan kl 6.45 på morgonen. Jag vill heldre vara med barnen och mysa och sedan däckar jag. Jag inser att jag säkert skulle klara mer om jag tränade mer men det är en ond cirkel. Därför längtar jag tills att maken har slutat plugga så jag kan gå ned i tjänst ha vettigare arbetstider och orka träna mer.
  Du är så inspirerande i det så jag känner att jag verkligen vill och måste ta itu med det mer. KRAM.

 5. Helt rätt inställning har ni, tycker jag! Att man ger varandra tid! Många har sagt till oss nu när vi väntar första (hemligt på fb) att vi kan glömma all fritid och aktiviteter. Och visst, vi kanske inte båda kan vara iväg varje kväll i veckan, men nog fan borde man kunna ge varandra tid så man kan träna kanske två pass var? Ja, kanske inte jag i början då, men efter ett tag? Vad skönt att höra om sådana som det faktiskt funkar för istället för att allt annat liv bara ska ta helt slut!

  1. Åå så roligt att höra att ni väntar smått!!! Stort grattis! När är det beräknat?

   Ja, det är nog väldigt viktigt att kunna ge varandra tid även när man har barn!

   Kram kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.