Sötpotatissoppa

Har tidigare skrivit om min kärlek till sötpotatisen. På en lunch tidigare i veckan ute på stan så serverade restaurangen sötpotatissoppa. Detta var ljuvligt gott så nu var jag helt enkelt tvungen att själv prova om det går att få till något gott.

2 portioner
2 sötpotatisar som man delar i lite mindre bitar. Koka upp dessa tillsammans med cirka 7 dl vatten och en hönsbuljongtärning. När potatisen är mjuk, tillsätt 1 burk kokosmjölk samt 1 tsk balsamvinäger. Salta och peppra och mixa med stavmixer.

Jag älskar sötpotatis och detta blev riktigt gott. Perfekt som lunch eller förrätt.

Publicerat av

Elsklingen

En person mitt i livet. Sorg, skratt, minnen.

En reaktion på “Sötpotatissoppa”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.