Lördagsgodis

Igår fick jag unna mig lördagsgodis enligt de tips jag fått från min tränare. Jag satte i mig några råsmarta chokladbollar (känns ju bra att jag när jag unnar mig ändå väljer rätt bra alternativ). Jag unnade mig även att äta pepparkakskladdkaka med lingongrädde. Nu gjorde jag pepparkakskladdkakan med vanligt socker, men bytte ut vetemjölet mot mandelmjöl. Den blev riktigt god och lingongrädden var verkligen toppen på moset. Så otroligt gott. Tror jag får göra en favorit i repris nästa lördag.

Tidigare så var jag oboy-junkie nummer ett. Jag kunde dricka upp mot 5 koppar oboy på en dag. När jag började lägga om min kost så slängde jag hela oboypaketet och började göra varm choklad med kakako istället. Nuförtiden försöker jag även att ge mina barn mjölk med kakao istället för oboy om de önskar varm choklad. Kan vara gott efter en dag i pulkabacken.

Är det fler som bara äter sötsaker på lördagar? Äter ni godis då också eller unnar ni er endast efterrätt?

 

Publicerat av

Elsklingen

En person mitt i livet. Sorg, skratt, minnen.

7 reaktioner på ”Lördagsgodis”

  1. Bara lördagar. Bara. Tycker inte alls det är svårt att avstå andra dagar. Det händer att jag inte äter godis alls. Kan äta glass istället eller inget 🙂

    1. Ja, jag äter faktiskt sällan just godis och sedan jag började bli mer medveten om vad skit det är så känns det inte lika roligt att stoppa i sig. Väljer hellre en hemmagjord kaka då, framförallt på lördagar nuförtiden då 😉

  2. Jag har sockerstopp i 90 dagar så fram tills påsk äter jag varken godis eller efterrätter. Men jag brukar äta nötter/torkad (osötad) frukt/russin/bananglass gjord av frusen banan och kakao på helgen i stället. Det blir förmodligen inte färre kalorier, men betydligt bättre näring och mindre skräp i alla fall.
    Sen, när mitt sockerstopp är slut, tänker jag mig att jag ska unna mig en liten påse lösgodis på lördagarna. Nu är jag iofs inte alls sugen på skräp-socker och tycker att nötter och bär är det gooodaste som finns (galet hur snabbt smaklökarna kan vänja sig av vid socker!) men jag brukade tycka att plockgodis var det godaste som fanns så det känns trösterikt att jag inte slutat äta godis för alltid!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.