EFIT en ledig fredag

Uppdateras löpande under dagen…

Vaknade vid sju imorse av en dotter som intensivt ville gå ner på nedervåningen och därför ropade -”Gå ner, gå ner”. Tittade på klockan och insåg att jag i alla fall fått sova två timmar längre mot en vanlig jobbvardag då jag går upp vid tio över fem.

Dottern parkerade sig själv framför lite morgontv och jag själv började städa upp i köket för att därefter kunna förbereda lite frukost. Sonen vaknade upp runt halv åtta men verkade ha mycket grus i ögonen för han ville sova mer ungefär fem gånger innan han slutligen orkade lämna sängen.

Frukost intas efter åtta. Hemmadagar blir det ingen välling vilket jag annars brukar börja dagen med när jag cyklar till jobbet. Idag äter jag turkisk yoghurt blandad med 1% kesella, kokos blandat med psyllium, pumpakärnor och solrosfrön samt hallon och blåbär. Tar även en knäckemacka med ägg på. Fortfarande törstig från gårdagens träning så jag dricker även ett glas bubbelvatten eftersom jag inte gillar vanligt vatten.

Strax efter nio ser jag att jag har ett missat samtal på telefonen. När jag ringer upp mobilsvar får jag veta att det är polisen som söker mig. Det gäller bedrägeriet som jag utsattes för innan jul. Sätter på ljudet på mobilen så att jag förhoppningsvis hör när de ringer igen.

Det är dags för mig och barnen att klä på oss så att vi hinner ut till pulkabacken på förmiddagen eftersom jag planerar städdag efter lunch. Lykke-Lie skickas lite efter tio ut att skotta på uppfarten. Bra med små hjälpredor.

Det var kallt i pulkabacken så vi åkte några vändor innan vi styrde kosan hem igen och in i värmen.

Känns skönt att vicevärden varit här och fixat våra element. Betydligt mycket varmare inne nu.

Till lunch lagade jag pannkakor fast med mandelmjöl. (3 dl mandelmjöl, 4 ägg, 2 dl mjölk, 3 tsk kanel, 1 tsk kardemumma, 50 g smör). Åt dem med hallon/blåbär och en skvätt grädde. Mumsigt som bara den.

Nu ska jag gå igenom kylskåpet för att se vad som behöver införskaffas för att barnvakterna ska kunna ha myskväll med våra barn. Tacos är planerat nämligen. Vad brukar ni ha till era tacoskvällar?

Vid ett var det dags att ta tag i städningen här hemma. Känns ju trevligare att få hem barnvakter om allt inte är ett enda kaos hemma.

Strax efter två fick jag hjälp av Milton att dammsuga hela nedervåningen.

Jobbigt att städa, då behövs det lite påfyllning så vi tog en liten fika med varm choklad och kärleksmums.

Efter fyra var det dags för mig att göra mig iordning för en kväll med mannen.

Ja, och det var väl så långt jag kom, för sen kom barnvakterna och mannen och jag åkte in till stan för en bit mat och bio =)

Publicerat av

Elsklingen

En person mitt i livet. Sorg, skratt, minnen.

En reaktion på “EFIT en ledig fredag”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.