Dags att prova ett nytt recept från Fredrik Pauluns bok LCHQ. Men som vanligt så håller jag mig sällan till receptet. Jag använde mig av följande.
300 g keso (tog helt enkelt så mycket som jag hade kvar)
½-1 dl mandelmjöl (kan även vara gott med några hackade mandlar i)
1 dl grädde
2 ägg
Rör om äggen med en gaffel. Ha därefter i mandelmjöl, keso och grädde. In i ugnen på cirka 175 grader i ungefär 30 minuter eller tills kakan stannat. Har själv varmluftsugn och brukar antingen dra ner gradantalet något eller köra kortare tid.
Servera med hallon och grädde.
Mandelmjöl finns att köpa på Lidl.
På Maxi också, men det kanske är billigare på Lidl?
Mmm – den ska jag prova nån gång! Har spanat på den, men det har ännu inte blivit av 😉
Ja gör det! Kanske ska prova med mandlar och hacka dem.
Och hur smakade det då? Var det gott och värt att laga? 🙂
Haha, den blev bra om man äter den med hallon och ev grädde till. För sig är det ju rätt stor skillnad mot vanlig ostkaka.