Gravid

Idag fick jag en klapp på magen och en fråga från en kollega om jag är gravid. Visst, min mage blir lite svullen när jag ska ha ägglossning men det där var väl ändå att ta i. Jag är 171 lång och väger (färska siffror från nu på kvällen) 57,6 kg. Mitt BMI ligger på 19,7.

Om jag ser lite slut ut så har jag precis varit ute och sprungit på bilden. Men i alla fall så tycker jag inte att det är okej att göra/säga så. Jag sa faktiskt att så säger man inte men det skrattades mest bort. Hon bad visserligen om ursäkt efteråt men det känns ändå så trist eftersom jag själv tycker att magen varit mitt ”problemområde” som jag verkligen får kämpa med hela tiden. Lägger jag på mig vikt så är det magen som det syns på först och jag tror det är en anledning till att det alltid synts så tidigt när jag varit gravid.

Hur som, jag är inte gravid och jag planerar inte att bli gravid igen heller. Jag tänker inte låna ut min kropp till fler barn utan vill få den i så bra form som möjligt.

Publicerat av

Elsklingen

En person mitt i livet. Sorg, skratt, minnen.

14 reaktioner på ”Gravid”

 1. Nej men fy va elakt. Så säger man ju knappast!! Din kropp e ju perfekt. Syns inte att du har burit barn.,
  har en fråga. Då din mage e så fin så undrar jag hur du har gått till väga? Min mage e allt annat än fin. Vill få bort den.
  Några bra tips? Jag löptränar 3 dar i veckan & köra med kb mage & ben 5-6 dar i veckan varav mage e 3 dar

  kram på fina dig

  1. Tycker ju själv fortfarande att jag har lite plut på magen som jag vill få bort. Kör plankan och många magövningar som stärker bålen, ska försöka att inte göra sit-ups nu på ett tag och se om det ger något resultat. Låter som du redan tränar mycket och löpning tycker jag har varit toppen för magen. Du kan inte få hjälp av någon PT? Kolla annars in Olgas blogg och Lofsan. De har bra tips på magövningar för oss mammor!

   Kram kram söta du!

 2. Men VA?! Dels så säger man ju bara inte så till någon men sen undrar jag varifrån hon fick den iden?! Du ser så himla slimmad och vältränad ut, jättefin! I din kollegas mått mätt så måste jag nog vänta åttlingar eller liknande 😉

  1. Jag sett ner och satt väl lite lökigt och hon tyckte att hon hade sett det så tidigt på mig när jag väntade LL. Men ändå, inget man säger, iaf inte så tidigt och när jag SÅÅÅÅ många gånger sagt att jag inte vill ha fler.

 3. Herregud jag är mega försiktigt med sånt där. Jag var väldigt osäker på om en kund till mig var gravid (hon satt ner) så jag vågade knappt fråga men så när hon ställde sig upp så såg jag det men frågade ändå väääldigt försiktigt och det visade sig att hon var i vecka 20, snacka om att ta det säkra före det osäkra 😉

  Löjligt sagt från en tjej till dig som har så fin kropp!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.