Jag har en favoriträtt som är återkommande här hemma och det är apelsinmarinerad kyckling med ugnsrostad sötpotatis och grönsaker. Denna gången blev grönsakerna sparris och gul paprika.
Jag marinerar kycklingen i följande:
½ dl olja
2 msk soja
1 pressad apelsin
salt, peppar, timjan
Jag körde kycklingen i ugnen samtidigt med sötpotatis/sparris/gul paprika men nästa gång ska jag nog sätta in kycklingen efter cirka 10-15 minuter så blir det klart samtidigt. Total tid för grönsakerna blev 30 minuter, 200 grader varmluftsugn.
Servera med en tzatziki gjord på gurka, turkisk yoghurt, pressad vitlök, salt och peppar.
Åh vilket bra tips! Detta ska snarast göras här hemma, kanske i helgen, men då gör vi kycklingen på grillen tror jag 😉
Ja, gör det. Säkert betydligt mycket godare. Älskar grillat, men för närvarande saknar vi grill 🙁
Låter jättegott! Hur länge låter du marinera? 🙂 Sötpotatis har jag hört gott om från flera på sistone, så det blir det nästa gång jag gör potatisen i ugn! 🙂
Kram!
Ja, sötpotatis är supergott! Helt klart en favorit. Jag brukar marinera så länge som möjligt, oftast blir det några timmar.
Det såg riktigt gott ut !! Jag älskar ”sommarmat” med mycke grillat, grönsaker i härliga färger och hemgjorda, kalla såser 🙂
Kram
Visst är det gott med sommarmat! Denna är verkligen perfekt till sommaren. Vi måste bara skaffa en grill så ska vi grilla också =)