Knäundersökning

Nu har jag varit till en läkare med mitt knä, eller knän. Jag har problem med båda knäna men framförallt det vänstra som gör ont. Har exempelvis svårt att gå nerför trappor och nedförsbackar. Han kände, klämde, tittade och frågade. Det kändes som jag fick en grundlig undersökning, bra mycket bättre än allt jag varit på tidigare.

Med tanke på min knähistorik kom han i alla fall fram till att smärtan kan bero på att min knäskål ligger lite snett. Då jag haft problem med att knäskålen ”hoppat” ur led så har det tänjt ut mjukdelarna kring knät och det har inte gått tillbaka riktigt. Läkaren hämtade till och med ett skelett för att förklara vad som kan vara problemet.

Hur som så har jag fått några färgglada piller att käka under två veckor och jag hoppas att dessa ska hjälpa mig och ta bort den värsta smärtan när det verkligen gäller. Har även fått en tid till en sjukgymnast som jag tidigare rekommenderats gå till, så nu ska det väl bli av.

När jag ändå var där passade jag på att fråga om medicin för att lindra blödningar vid mens. Idag har varit en helt fruktansvärd blödardag. En vanlig mensperiod så sägs att kvinnor blöder cirka 80 ml. Detta blöder jag på 5 timmar. Det är helt galet med andra ord. Ska nog införskaffa lite bloddopning också när jag ändå håller på. Fick i alla fall några tabletter som heter cyklonova som ska minska blodflödet och dessa var bra mycket billigare än cyklo-f som jag tidigare använt. Nu får jag bara hoppas att de är lika effektiva.

Publicerat av

Elsklingen

En person mitt i livet. Sorg, skratt, minnen.

6 reaktioner på ”Knäundersökning”

  1. Eländes elände. Hoppas du blir bättre med alla piller nu. 🙂 Och skönt att mensen kom tillbaka så ingen ny bäbis skulle komma och ”förstöra” dina framtidsplaner. 🙂

    1. Som läkaren sa. Jag kommer nog aldrig bli bra utan det handlar om att lära mig hantera smärtan och göra övningar som är bra.

      Tack <3

  2. Hoppas du får ordning på dina knän! Har själv tre knäoperationer bakom mig och det är ju inte skoj när det krånglar. Håller tummarna för dig 🙂

    Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.