Utlottad av polisen

Efter beskedet att jag inte gått vidare till ytterligare tester hos polisen så ringde jag idag till polisrekryteringen för att höra vad det var jag saknat eftersom brevet jag fick sa att jag inte var tillräckligt konkurrenskraftig. Personen jag pratade med sa först att i detta led i uttagningen så ges oftast inga förklaringar till varför men hon frågade ändå efter mitt personnummer, blev tyst ett tag innan hon berättade att jag inte gått vidare eftersom det lottats vilka som skulle gå vidare.

Att jag inte gått vidare på grund av att jag bedömts sakna något som andra kanske har, kan jag ta. Men att jag inte gått vidare på grund av lottning gjorde mig mer arg. Som Alfva skrev på Twitter. ”…lotteri är sjukt opassande för en yrkesverksamhet”.

Jag har lagt ner massor av tid och pengar på ansökningar, träning, resa till Umeå och sedan avgörs mitt öde genom lottning. Jag känner mig lurad helt enkelt.

När jag var på uttagningarna så var min ”ålderskategori” klart underrepresenterade. Nu vet jag inte hur det sett ut vid de andra fystesterna som genomfördes under några veckor men om det sett likadant ut där har jag svårt att tänka mig att 20-25 åringar har lika mycket erfarenhet och utbildning som jag har och jag gissar att betydligt fler i denna ålderskategori gått vidare. Men, jag har idag inga belägg för det.

Det känns trist att jag inte fått visa mig personligen eftersom jag fortfarande tror att jag är passande för polisyrket. Nu kommer vi aldrig få veta vilket för jag vill inte lägga ner ytterligare tid och pengar på något som lottas fram.

Sedan anser jag att polisen behöver ändra sin formulering vid besked. Jag är fortfarande konkurrenskraftig, jag är dock utlottad av polisen.

Publicerat av

Elsklingen

En person mitt i livet. Sorg, skratt, minnen.

14 reaktioner på ”Utlottad av polisen”

 1. Ser i dina ögon att du har vad som behövs som polis. jag såg en annan blogg på lilla söta lotta 22 år eller vad hon nu hette, hon hade kommit in. hennes ögon visar att hon kommer få det tufft som polis då hon nog inte kommer våga gå ur polisbilen.
  Det är sjuka felrekryteringar som sker. Men det hinner i fatt den svenska polisen. Jag har själv insyn i verksamheten och både ser och hör hur polisen gräver sin egen grav.
  Lycka till med din framtid, Vi är många som tror på dig, nu hade lilla lotta lite tur, men hon kommer tyvärr inte klara sig tror jag.

  1. Vilka fina ord! TACK!
   Jag tycker fortfarande att det var synd att det gick som det gick. Har arbetat inom socialtjänsten i mer än 9 år och träffat många av de personer som även polisen har ”kontakt” med. Tror min bakgrund samt personlighet hade varit ett tillskott, synd bara att jag inte fick möjligheten att visa det.
   Men tusen tack för din ord, det värmer!

 2. Låter verkligen oproffsigt att det går till på det viset. Det är ett otroligt viktigt yrke som fyller en stor funktion i samhället. Och det är väl brist på Poliser i landet? Vad synd Annah. Jag tror du passar som handen i handsken där.
  Kram

 3. Finner inga ord… Galet, sjukt, idiotiskt, dumt… Detta borde uppmärksammas – är det så vi vill ha det i samhället – att man blir antagen som polis genom lottning…
  Du. Är. GRYM!! Tråkigt att du inte fick chansen 🙁
  Kram

 4. Det var bland det värsta jag har hört! Bedrövligt! Detta borde uppmärksammas, så kan det ju inte gå till på rekryteringen till en av samhällets viktigaste yrken! Men du är grym!

  1. Jag är nöjd med min insats men grymt besviken över hur det har gått till eftersom jag och många med mig anser att jag är lämpad att bli polis. Men nu får vi tyvärr aldrig se 🙁

 5. Oj jag bara tappar hakan. Lotta?! Hur i hela friden kan man lotta en sån här grej?! Det måste ju vara NÅT som gör att man ändå kan skilja kandidaterna åt, utan att lotta. Om det så än skulle vara en sekunds skillnad på testerna eller två poäng mer på högskolan… Ändå bättre än lottning!

 6. Helt sjukt är vad det är!!! Övertygad om att du skulle passa jättebra som polis. Nu förstår jag hur en avlägsen bekant kunde bli uttagen (dock inte i år) fast hon inte passar alls…hon blev alltså inlottad!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.