Project 333

Jag skrev lite om en utmaning igår och nu har jag hittat upplägget för den. Jag har redan börjat rensa ur garderoben och det har än så länge varit lättare än jag trott. Nu börjar det dock bli lite svårare och jag måste verkligen analysera vilka kläder som jag är mest betjänt av att ha kvar. Kändes så skönt att ta bort en massa kläder som ändå bara hänger i garderoben och tar plats. Jag gissar att de plagg som blir kvar motsvarar de ungefär 20% som jag faktiskt använder. Tänk att hela 80% bara är där ändå. Tänk vad mycket pengar jag lagt ut på kläder jag aldrig använder. :/

Om project 333

 • Vad: 33 plagg/accessoarer/smycken/ytterkläder/skor
 • Vad ingår inte: det som inte ingår i dessa 33 objekt är – vigselring eller annat smycke som betyder mycket och som man alltid har på sig, underkläder, sovkläder och träningskläder.
 • Hur: Välj de 33 objekt du vill använda och lägg undan övriga plagg.
 • Övrigt: Tänk på att du skapar en garderob som du kan leva i under tre månader. Detta är inte ett projekt i lidande. Om kläderna inte passar eller är trasiga/dåliga – byt ut dem.

Jag kommer ta augusti på mig att gå igenom vad jag vill ha kvar och sedan påbörjar jag resan i september eller om jag är klar tidigare så blir det då eftersom jag redan har lagt undan så mycket. Låter det intressant?

 

Publicerat av

Elsklingen

En person mitt i livet. Sorg, skratt, minnen.

10 reaktioner på ”Project 333”

 1. Spännande projekt och jag kommer följa dig med spänning. Borde kunna göra något liknande, har mycket kläder som jag är less på och som bara hänger där.

 2. Spännande!

  Jag gjorde en rensning innan idag och åkte till röda korset med fem påsar och sedan blev det en säck som ska till tippen.
  Det är ju inte många plagg jag kan ha just nu 😉 Men jag ska vara hård sedan o som sagt inte köpa något som jag inte har användning för.
  Ser fram emot fortsättningen!

  1. Jag är riktigt peppad =) Kommer dock behöva ersätta några sommarplagg när det blir lite kallare, men ett ut – ett in. Och då checkar jag av de plagg jag har först. Alltså inte köpa nytt.

  1. Till en början nu så kommer jag lägga undan dem. Men märker jag att de inte behövs eller inte kommer användas kommer jag nog göra mig av med en del. Har ex klänningar och lite finare kläder som jag knappt aldrig använt som kanske får åka ut på Tradera en sväng.

 3. Oj, lät spännande, men blir svårt då jag har ungefär 33 par skor som jag faktiskt använder regelbundet och hur är det tänkt? Ska man räkna in även träningskläder i detta? För i så fall är det ju mer eller mindre kört redan där. Kanske ska sätta upp 3 olika garderober, 1 vardagskäder, 1 träningskläder och 1 finkläder 😉 Så får det nog bli Bra tanke annars =)

  1. Oj, det var många skor 😉 Jag har inte alls så många, men säkert fler än jag tror. Träningskläder är utöver, så det ska man inte räkna in i de 33 objekten. Skor ska räknas med, men jag tänkte utesluta gummistövlar. Får väl räkna dem med träningen eftersom jag använder dem så mycket när jag är ute i skogen med hunden. Och slapparkläder som man bara myser runt i hemma behöver man heller inte räkna med, tack o lov.

  1. Det jag tänker är att jag kommer få byta ut eventuella sommarplagg mot vinterplagg. Ett plagg mot ett annat. Som sagt, tanken är inte att jag ska lida 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.