Klappat en älg

Ledig tid med barnen och jag vill gärna göra små utflykter eller aktiviteter med dem. Vi åkte såldes till en älgpark strax utanför Gävle för att besöka lite älgar.

Vi hade sådan tur att det bara var vi som kommit på samma idé och fick således en privat liten guidad tur bland älgarna. Tydligen så har de bara öppet ungefär två veckor till då älgtjuren Dennis tappar sina horn och det är brunstperiod.

Dennis fick bananer, det tyckte han om, otippat.

700 kg älg har man respekt för. I älgparken är de dock van vid besökare och lite nyfiken på vad det är för några som hälsar på.

Älgkalven var bara 2 månader gammal, såg även en som var 1 månad gammal, men de växer fort. På ett halvår går de upp till 100 kg.

På vår promenad i älghänget hittade Milton en groda också som båda barnen höll i. Själv tyckte jag det räckte att fotografera. Verkade inte vara någon prins i alla fall.

Sedan var det dags att åka hemåt och säga hej då till älgarna. Tack för denna gången!

Är ni i Gävle med omnejd kan jag rekommendera ett besök i älgparken Kybacka.

Publicerat av

Elsklingen

En person mitt i livet. Sorg, skratt, minnen.

2 reaktioner på ”Klappat en älg”

  1. Hej, det såg ju trevligt ut med ett älg besök. VI har inte varit dit trots att vi har rätt nära. Kul att se lite bilder, blev sugen på ett besök!
    Ha en bra kväll!

    1. Ja, det är en liten lagom och mysig utflykt. Kolla dock Kybackas hemsida innan så att det är öppet eftersom de skulle stänga för säsongen om ca två veckor. Rörberg ligger ju vägg i vägg så man kan ju åka dit och kolla på lite plan också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.