Om att lägga om kosten

Hösten 2011 så började jag fundera mycket på vad som var bra för mig i matväg. Jag kände mig lite vilse och nya rön presenterades hela tiden men hur skulle jag i denna djungel av livsstilsråd veta vad som passade just mig.

Jag började i alla fall dra ner på socker och bröd. Jag gick alltså från att dricka ungefär 5 koppar oboy under en dag, en kladdkaka i veckan (minst), mackor i tid och otid till att så sakteliga dra ner på detta socker i överflöd. En dag slängde jag hela oboypaketet och något nytt har faktiskt aldrig kommit innanför dessa dörrar. Jag började istället dricka mjölk med kakao vilket fungerade bra under omställningen.

I november träffade jag återigen underbara Åse på en tjejträff och jag kommer så ihåg hur vi diskuterade kost och när jag berättade att jag började varje dag med en kopp välling tittade hon på mig och på bred skånska Meeeeuuun Annauuuhhh!!! Och så berättade hon om alternativ som skulle vara bättre. Jag var så grymt skeptisk till hennes förslag och kände att det där inte alls var något för mig.

 

Men jag började tänka, ändra lite här och där och helt plötsligt så inser jag att jag äter en lågkolhydratkost och mår bra av det. Att göra en förändring i kosten är kanske inget som man gör över en natt. För mig har det tagit ett år där jag provat lite i taget och märker vad som passar och inte passar mig.

Vällingen? Har jag inte druckit på ett halvår ungefär, kanske mer. Jag som var ”beroende” av detta känner inte ens det minsta sug efter det. Med detta vill jag säga, att det tar tid att tänka om och göra nytt men det går. Viktigt är att söka information och läsa på själv och bilda sig sin egen uppfattning. Men för mig började det med Åse, framförallt den där kvällen i november. Tack =)

Publicerat av

Elsklingen

En person mitt i livet. Sorg, skratt, minnen.

11 reaktioner på ”Om att lägga om kosten”

 1. Meeeeuuun Annauuuhhh!! Ha ha!! Men visst är hon inspirerande Åse, precis som du med all din träning!
  Har nu varit hos naprapat med min nacke och det var visst på tiden! Fattar inte varför jag skjuter på sånt egentligen… Btw, såg på FB att du gått på BTH – me too!
  Kram!

 2. Härligt att höra att det faktiskt inte ”bara är” att tänka om, som så många verkar tro och tycka. Jag tycker det är jättesvårt. Har försökt flera gånger, men haft tänket ”allt eller inget”. Inte bra… Åse är även mitt stora stöd i LCHF-livet, via nätet. En fantastisk och kunnig människa! 🙂

 3. Härliga du! Så roligt att jag kunde skjutsa igång dig sen har du gjort allt jobb själv! Massa puss och jag har delat på 56! Hoppas några hittar hit och blir inspirerade!!

 4. Du inspirerade mig också Annah, när du var här. Din blogg är inspirerande men ännu mer är du det irl.

  Kram!

 5. Roligt att höra att du hittat en livsstil (inte diet som många säger) som du mår bra av! Och jag måste ärligt säga att jag tycker att du ser strålande ut på bilderna! Frisk och riktigt vacker!

 6. Kloka du! Satte ord på mina tankar med detta inlägg!
  Det tar tid och det måste man vara beredd att ge! Förändring och önskemål om ”synliga” resultat är inte detsamma 🙂

  1. Till frukost äter jag havregrynsgröt med hallon och grädde och gärna ett ägg till. En del kolhydrater men iom att jag tränar en hel del så behöver jag även det, men äter betydligt mindre och väljer andra alternativ än tidigare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.