Simultanmamman

Jag har tydligen lovat att återkomma i denna fråga så då publicerar jag inlägget igen så ni vet vad jag återkommer till snart.

Är det på något sätt bevisat att killar har dålig simultanförmåga och att tjejer besitter en enorm skicklighet att göra många saker samtidigt? Om det inte är bevisat med forskningsrapporter vill jag härmed slå hål på myten, annars får jag väl räkna mig till den lilla felprocenten som brukar bli vid forskning.

Jag har ingen simultanförmåga.

Sätter jag ris att koka på spisen så kan jag lova att en timme senare står det fortfarande och kokar, kanske lite mer bränt, men det står väl och kokar om det nu är möjligt att koka ris utan vatten, men ni kanske förstår scenariot.

Jag satte i alla fall på riset, vaktade en stund och tänkte att nu ska jag inte glömma bort det. Går iväg, försöker få sonen att sova sin förmiddags tupplur, städar lite, fejjar och mojjar och kommer helt plötsligt på när jag sätter mig framför datorn, ett bra tag senare, att sjutton också, jag har ris på plattan.

Jag har gjort liknande förut, men med ägg. Jag satte ägg att koka. Jag gillar hårdkokta ägg, så tio minuter brukar bli lagom och jag rekommenderar ingen att koka dem längre. Efter en halvtimme ser kastrullen nämligen inte alltför vacker ut. Det är ägg överallt och det ser mest ut som en misslyckad omelett.


Ett tag, efter att sonen kommit till världen, trodde jag på fullaste allvar att jag hade fått simultanförmåga. Som att det var något som kom nedfallande från skyn så fort jag blev mamma.

Jag hade fel.

Simultanförmåga faller inte ner från skyn och jag besitter den uppenbarligen inte, än. Kanske att några år med en son gör skillnad. Jag får återkomma i ämnet.

Publicerat av

Elsklingen

En person mitt i livet. Sorg, skratt, minnen.

4 reaktioner på ”Simultanmamman”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.