Om han varit nykter

Jag dricker inte kaffe, jag dricker inte te, ej heller öl, vin och whisky. Jag håller mig mestadels till bubbelvatten. Varför jag sällan dricker alkohol är helt enkelt för att jag inte tycker det är så gott. Visst finns det drinkar jag gillar men när jag väl intar lite mer alkoholhaltiga drycker så är det lagom mängd så jag blir lite lätt salongsberusad och undviker bakfylla.

Att just bli bakfull är väl ett väldigt bra sätt att förstöra en hel eller halv dag på, om man nu gillar det. Jag undviker det gärna. Mitt val med att inte dricka handlar också om att jag vill leva så hälsosamt jag kan. För mig ingår inte alkohol i en hälsosam livsstil.

Jag tänker på mannen som föll ner på spåret. Jag tycker rånet han blev utsatt för är vidrigt. Samtidigt som jag tänker att om han inte varit så påverkad hade han mest troligen aldrig blivit rånad eller fallit ner på rälsen och blivit skadad för all framtid. Hans bakfylla kommer nog sitta i ett bra tag och jag hoppas han har bra stöttning runt omkring sig i läkandet.

Publicerat av

Elsklingen

En person mitt i livet. Sorg, skratt, minnen.

10 reaktioner på ”Om han varit nykter”

 1. Det där har jag också tänkt på. Om jag var hans fru och mor till hans barn så hade jag varit otroligt besviken. En vuxen man som dricker så att han somnar på en bänk och trillar ner på ett tågspår?! Hemskt och sorgligt, och naturligtvis inget ursäkt till rån, men lite vett måste man ändå ha!

  Jag tycker faktiskt inte särkilt synd om Johnny, däremot tycker jag synd om hans familj.

 2. Njaaaae där har du faktiskt fel;) det finns många studier som visar att det tom är hälsosammare med måttligt vindrickande (rött vin!) än att vara helnykterist. Nu snackar vi måttligt dvs högst 50 cl per dag för en kvinna – inga fyllor. Professor Nyström ligger bakom en av studierna vet jag (känd läkare som förespråkar lågkolhydratkost)
  Sen huruvida det stämmer eller inte men allt i livet kan ju inte bara handla om hälsa, vissa saker är bara goda och trevliga och får en att må bra! Balans :)) kram!!

  1. Njae…. nu misstolkade du mig nog. Jag dricker inte vin då jag inte tycker om det och jag finner inga fördelar (för mig) att dricka alkohol (typ drinkar). Jag har också läst studier som visar att något glas vin ibland kan vara bra men jag vill inte sitta och pina i mig vin bara för sakens skull. Ett glas kallt bubbelvatten fungerar lika bra för mig. Kanske skulle lyxa till det med en limeskiva idag… fredag och allt 😉 Däremot tycker jag det är mest dumt att dricka så mycket att man tuppar av.

   Ha en härlig helg!

   Kramar

   1. Haha ja självklart ska du inte det och du har ju rätt i att alkohol i sig inte är nyttigt, men med alkoholen kommer vissa nyttigheter (som reserveratolet då) men knappast så att man måste dricka vin för att leva längre *S* eller vara hälsosammare – och som du skriver, tänk vad som kunde sluppit skett om han bara inte varit dyngrak :// KRAMEN!!

 3. Det kommer troligen att gräma honom rätt ordentligt, att hans liv ändras (har inte läst, vet inte vad han ådragit sig för skador eller något) men jag undrar jag om man ska skylla sig själv för någon annans idioti. Lite är det där som att skylla på flickor i kortkort för att de blir våldtagna.

  1. Vad jag läst har han fått amputera en del av foten.

   När det kommer till att dricka alkohol så gör individen ett val när man dricker sig så påverkad att man inte kan kontrollera sig själv. Då väljer man samtidigt att riskera att utsätta sig för fara om man inte kan hantera mängden eller hur påverkad man blir.

   1. Man borde kunna få dricka sig helt redlös utan att bli rånad och jag tycker inte att det finns någon skyll-dig-själv-faktor när det kommer till att bli utsatt för brott.

    1. Absolut inte, men man har fortfarande alltid ett val och det kommer troligtvis alltid att finnas människor som utnyttjar andra som sätter sig själv i ett utsatt läge. Tyvärr ser vårt samhälle ut så. Om vi istället kan ta hand om oss själva så minskar vi ju såklart möjligheten för andra att utnyttja/skada oss.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.