Det handlar inte bara om sex

Vet ni vad det viktigaste är för ett bra förhållande?

Sex?

Det allra viktigaste för att få ett bra förhållande med sin partner är att man har intima samtal. Alltså, inte intim som i samtal om sex utan intima samtal där man når varandra på djupet och verkligen lär känna varandra.

Det är så intressant detta för det märks så tydligt att vi är olika när det kommer till att prata. Mannen tycker att vi har en diskussion medan jag pratar om att vi samtalar. Just orden diskussion och samtal anser jag är två helt olika saker. Vid en diskussion så diskuterar man exempelvis ett ämne som man har olika åsikter om eller kanske förstår på olika sätt medan man vid ett samtal har ett gemensamt mål och ett mer nyfiket sätt att förstå den andra och lära känna den på. Tycker ni att det är skillnad på diskussion och samtal?

Jag kan tänka mig att många missar detta med just samtal. Den himlastormande kärleken som uppstår när man träffar någon överlever inte av sig själv utan det är något man måste lägga ner kraft och energi i för att det ska utvecklas. Många lägger ner mycket tid och planering inför ett bröllop och jag tänker att det efter bröllopsdagen för att kunna fortsätta på en väg tillsammans krävs lika mycket tid och planering och samtal för att inte växa isär.

Publicerat av

Elsklingen

En person mitt i livet. Sorg, skratt, minnen.

5 reaktioner på ”Det handlar inte bara om sex”

  1. Javissst är det skillnad på diskussion och samtal! Och sååå viktigt att man pratar med varandra. Om allt. Viktigt med tid för varandra, att bara vara vi två… få tid till att prata och samtala!!

  2. Hade jag i mitt förra förhållande tagit lite mera fasta på just det här med SAMTAL så tror jag inte att det hade gått lika käpprätt åt skogen som det gjorde…för det var främst bristen på kommunikation som gjorde att det fallerade.
    Har man småbarn så är det lätt att samtalen bara handlar om dom och då lär man ju inte känna sin partner i den utsträckning man kanske borde/skulle vilja.

    Jag hoppas att jag lärt mig en läxa och kan ta vara på den biten i mitt nya förhållande <3

  3. Så sant, jag håller med! Samtal för en närmare varandra och känslomässig närhet är en förutsättning för att förhållandet (och sexlivet) ska fungera enligt mig…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.