Vem vinner hämtningsracet?

Jag gillar verkligen inte tiden när jag ska ta mig från jobbet, hämta barnen och ta mig hem med allt som väntar där. Samma visa varje dag och jag blir så lättretlig om något rubbas. Ibland när man är mitt uppe i det funderar jag på om det verkligen är värt det eller om det är mer värt att gå ner lite i tid. Men frågan är om jag skulle känna minskad stress av att arbeta mindre en timme varje dag? Jag gissar att arbetsbelastningen kommer vara densamma.

Imorse försov jag mig cirka 20 minuter vilket gjorde att jag missade den buss jag tänkt ta, tog en senare buss och när jag kliver av bussen inser jag att jag glömt mitt passerkort till jobbet. Eftersom jag vanligtvis kommer först till jobbet tog jag tillfället i akt och åkte och tränade istället. Väldigt skönt att ha träningen avklarad direkt på morgonen! Kanske något jag gör om när det passar.

Hursom, är det ett evigt planerande för att få alla tider att gå ihop. Nu är jag ensam några dagar och ska rodda både lämning och hämning själv. Tur att jag jobbat ihop lite flextid för jag vet att den kommer naggas lite i kanten då jag inte vill att barnen ska ha alltför långa dagar. Tycker de är på dagis och skola tillräckligt redan som det är och nu är det mörkt både vid lämning och hämtning. Saknar verkligen dagsljuset.

 

Publicerat av

Elsklingen

En person mitt i livet. Sorg, skratt, minnen.

9 reaktioner på ”Vem vinner hämtningsracet?”

 1. Fy vet hur det är! Och jag fick känna av det lite grann att både hämta och lämna som tur kunde sonens morfar hämta en del så kände inte av det så mycket. Har tagit en del semester nu men vi kör nu jag lämnar och mannen hämtar och det är mycket behagligt att bara åka hem och så är familjen hemma. 🙂
  Men längtar efter mer ledighet trots att jag tar ut semester här och där. Ska bli skönt att bli hemmafru ett tag igen. 😉
  Kramen! <3

 2. En kommentar som inte alls har med inlägget att göra: jag såg förut att du tog aminosyror, hur tar du dem? har läst mycket om att de ska tas på fastande mage och på morgonen. Hur gör du?

 3. Jag jobbar 90% skönt att kunna hämta barnen lite tidigare. Har funderat på att gå ner lite till, jobbade 85% innan Lilleman. Tyvärr så kommer jag ha lika mycket att göra på jobbet så jag vet inte.
  På vår förra förskola var det mer stress med att hämta hem barnen tidigt. Nu har jag inte alls dåligt samvete för att de går till 16.00

 4. Bäääävar inför april då verkligheten du beskriver, även blir vår vardag.

  Jag är ju själv med barnen ganska mycket, så jag skulle vilja jobba typ 50 %. Det hade varit skönt. Men jag börjar på 70 %, så får vi vart det slutar.

  Nu har vi ju inte samma typ av jobb, så jag vet inte hur det funkar på ditt jobb, men visst är det värt att dra ner på arbetet en period i livet. I alla fall när barnen är små.

  Gör det! 😀

  1. Tyvärr har vi så mycket på jobbet och jag tror inte att det arbetsbelastningen skulle lätta för att jag går ner lite i tid. Några procent ersätts ju inte direkt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.