Hormonpåverkan

Det känns så oerhört skönt att det är helg och jag har legat lite lågt med bloggandet eftersom jag själv känt mig lite låg. Det är mycket på jobbet och är det något jag inte gillar så är det att känna mig otillräcklig. Jag brukar inte vara den som stressar upp mig men jag har verkligen varit stressad med ”komplikationer” såsom fumlighet, svårt att prioritera, nedstämdhet och trötthet.

Diskuterade min trötthet med en utomstående och började fundera på när det började. Har varit mer och mer trött och seg i kroppen sedan jag bytte spiral och har nu börjat lägga ihop ett plus ett om att spiralen påverkar mig mer än jag önskar. Jag klarar verkligen INTE av hormoner. Jag blir inte mig själv och det är kanske inte så konstigt att jag inte riktigt kan hantera stressen.

Jag ska försöka ge spiralen ytterligare lite tid, men som jag känner nu önskar jag nästan att den togs ut igår. Funderar mer och mer på att bränna slemhinnorna för att minska blodflödet. Men frågan är om jag då kan klara mig utan preventivmedel. Det skulle vara så skönt att slippa mens och all skit den för med sig.

Publicerat av

Elsklingen

En person mitt i livet. Sorg, skratt, minnen.

7 reaktioner på ”Hormonpåverkan”

 1. Åhh alltså det är ett gissel detta med pms, mens och hormoner… Önskar att allt faller på plats för dig för det är jobbigt ändå i livet utan dessa hormoner… 😉

 2. Jag har mycket huvudvärk, jämt. Fast sedan i somras så har det varit mycket bra, nästan obefintligt. Om det beror på att jag behandlats med massage för huvudvärken under ett års tid och att alla de där spänningarna som spända muskler orsakat försvunnit, eller om det är så att p-pilleruppehållet gjort sitt till? Jag vet inte. Tyvärr blir det ju så, att när jag bör börja med p-piller igen så är jag inte tillbaka på jobbet än på ett tag och det är till jobbet som massören kommer, det är för att han kommer dit jag är som det liksom blir gjort.

 3. Till mig sa bm att det kan ta upp till 6 månader innan kroppen fungerar som vanligt igen när man tar preventivmedel med hormoner i.
  Spiralen funkade bra för mig i början men efter nästan 3 år fick jag ta ut den. Den fick min kropp att känna sig gravid och när de skulle ta ut den så hade den ”fastnat” i mitt gamla snitt ärr.
  Aldrig mer hormoner. Kopparspiral blir det framöver.

 4. Jag kände mig inte heller helnöjd med den där saken i början. Min barnmorska sa att jag skulle ge spiralen ett halvår. Och det gjorde jag. Nu har det gått ett år och kroppen har vant sig.

  Det blir bättre!

  Kram.

 5. Jag är ju ny steriliserad och man får mens ändå just so you know 😉
  Allt är som vanligt, ja förutom detaljen att ägget inte kommer ända ner 🙂

  Kram

  1. Jag funderar på någon bränning av slemhinnorna som kan minska blodflödet men man riskerar visst att bli steril, men bara jag slipper blöda så mycket kanske jag kan ha kopparspiral igen..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.