Möt min personliga tränare Sofia

Tänkte att det är dags för er att lära känna Sofia som hjälper mig under december.

Vad gör en personlig tränare?
En PT arbetar för att för att på ett personligt och anpassat sätt hjälpa sina kunder att nå sina mål inom träning och hälsa. Ledordet är just att det ska vara personligt då vi alla är unika med olika behov och förutsättningar. En PT kan ha många arbetsplatser, till exempel det mest traditionella som är på ett gym, eller inom företagshälsovården eller som jag som just nu enbart arbetar med mina kunder online.

Vad krävs för att bli en personlig tränare? (Tidigare kunskaper, erfarenheter)
Först och främst så krävs det ett gediget intresse för det där med träning. Man måste brinna för träning och hälsa och älska att arbeta med människor. Jag har gått min utbildning på The Academy, men även pt school och SAFE har välrenommerade utbildningar.Vad har du för utbildning?
The Academy: Teoretisk grundutbildning, Licensierad träningsinstruktör, Licensierad Personlig Tränare.Vad är det bästa med att vara personlig tränare?
Det är dels att få möjligheten att arbeta med mitt absoluta största intresse. Men framförallt så är det så fantastiskt underbart att hjälpa människor framåt mot sina mål. Att se människor förändra sina livsstilar och verkligen satsa.
Har du enbart personlig träning online?
Ja, just nu. Men det finns lite andra tankar som kan dyka upp.
Vad tränar du själv?
Åhh, jag älskar att träna. Är en riktig allätare och tränar mycket. Just nu blir det mycket gymträning. Älskar att springa, men har problem med mina diskar i ryggen som sätter käppar i hjulet. Har dessutom precis insett det fantastiskt roliga i CrossFit.
Har du testat olika dieter?
Provade på det där med Atkins en gång i tiden, mest för att jag var så himla nyfiken då det var poppis för ett antal år sedan. Men det var ingenting för mig, att ligga så lågt med kolhydraterna fick min kropp att reagera starkt negativt. Jag är annars emot dieter då jag inte ser det som ett hållbart sätt att leva i det långa loppet. Jag tror på balans och att försöka hitta det som fungerar bäst för en själv och ett sätt att leva som man kan göra varje dag. Personligen har jag märkt att jag fungerar bäst om jag ligger lite lågt med kolhydraterna (och framförallt väljer långsamma kolhydratskällor), men jag skulle inte vilja kalla det att jag går på en diet.
Vad önskar du till jul?
TRX för att få mer variation i min hemmaträning.
God Jul Sofia och tusen tack för din engagemang och att du delar med dig av din kunskap!

Publicerat av

Elsklingen

En person mitt i livet. Sorg, skratt, minnen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.