Grönkål?

Idag i affären passerade jag grönkål och detta råkade hamna i kassen som åkte med hem men nu undrar jag, vad sjutton ska jag göra med grönkål? Jag har hört att det är bra, men hur det smakar, till vad man ska äta det har jag ingen aning om. Ett aningens spontant inköp kanske. Kom gärna med förslag på hur grönkål bäst tillagas och till vad man kan äta det.

Publicerat av

Elsklingen

En person mitt i livet. Sorg, skratt, minnen.

8 reaktioner på ”Grönkål?”

  1. Du kan hantera grönkål på samma sätt som spenat. Jag har gärna gräddstuvad grönkål till kött. Bl.a. Så är det standard på vårt julbord. Supergott!!

  2. Vi brukar göra grönkålssallad, supergott och enkelt! Skär eller klipp grönkålen fint, blanda med hackade hasselnötskärnor och sönderklippta apelsinklyftor. Fräscht tillbehör till kött!

  3. Grönkål är standard på vårt halländska julbord (kommer från Falkenberg). Vi äter det till julskinkan och min mamma kokar först grönkålen (ett tag innan julafton), sen steker man den med sirap, grädde och kryddor precis innan den ska ätas!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.