Skidpremiär

Sonen behövde nya skidor så när vi åkte in till stan för att handla nya till honom kunde jag inte låta bli att köpa ett par till mig själv också. Har länge varit sugen på att prova åka skidor då jag senast gjorde det för ungefär femton år sedan.

Jag är som ett barn på julafton som fått öppna alla julklappar och vill leka med sakerna direkt. Jag hann knappt komma hem förrän jag snörat på mig pjäxorna och begett mig ut i skogen. Väl ute i spåret insåg jag att det kunde varit idé att kolla hur man sätter på sig skidorna och efter turen hade jag ingen aning om hur jag skulle få av mig dem.

Eftersom jag inte åkt skidor på länge och vet hur mycket jag kommer hinna åka köpte jag ett billigare paket med skidor som inte behöver vallas. Skulle det vara så att jag planerar satsa mer på skidåkandet kanske jag gör en annan prioritering. Jag köpte skidor och pjäxor från Stadium. Av det jag åkte idag tyckte jag de fungerade bra. En aning bakhalt när det är isigt, å andra sidan är det en hel vetenskap när det kommer till vallning och inget jag är intresserad av att göra mig insatt i varför vallningsfria skidor passar mig bäst just nu.

Skidorna var i alla fall lätta och gled bra, men nu har jag heller inget att jämföra med. Det känns även som en riktigt bra motionsform. Jag blev så svettig att tröjan var helt blöt när jag kom in och kanske att mina första trettio minuter av längdskidåkning de senaste femton år kommer ge lite träningsvärk.

Publicerat av

Elsklingen

En person mitt i livet. Sorg, skratt, minnen.

4 reaktioner på ”Skidpremiär”

  1. Åh vad roligt. Tror jag. Jag har aldrig åkt, men kan tänka mig att det är himla roligt. 🙂

    SV: Jag gör mina smoothies med laktosfri naturell yoghurt, frysta bär, linfrön och en skopa proteinpulver med vaniljsmak. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.