Hur kan man stärka ett äktenskap?

Idag har jag lärt mig något spännande om hur man kan stärka ett äktenskap. Det låter rätt banalt till en början men jag tror verkligen att det ligger mycket i det och absolut värt att prova med tanke på att det enda som krävs är 21 minuter om året! Det låter som ett dåligt skämt, men efter att ha fått det presenterat för mig och läst på mer om det samt att det presenteras i tidningen Psychological Science då det faktiskt finns en studie som styrker tesen är jag beredd att testa.

Om du och din andra hälft har haft en konflikt ska ni ta några minuter (7 minuter enligt undersökningen) och skriva ner hur en tredje person skulle uppfatta konflikten och hjälpa er att lösa den. Genom att se det man bråkar om ur en annan synvinkel så skapar man en större förståelse för varandra.

Och vad har man att förlora på att testa om konflikterna idag aldrig leder någon vart?

Publicerat av

Elsklingen

En person mitt i livet. Sorg, skratt, minnen.

5 reaktioner på ”Hur kan man stärka ett äktenskap?”

  1. Haha vad roligt att du skriver om detta! Jag gjorde nämligen ett inlägg om detta as written;)

    Kram
    Stoffe

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.