Migrän

Igår hade jag bestämt mig för att jag skulle bli klar med min hemtenta i psykologi. På eftermiddagen var jag och simmade med barnen och jag började redan då känna en ökande huvudvärk. Mannen frågade om vi skulle åka till MAX och äta efter badet vilket jag vresigt tyckte var en bra idé. Varför jag kände mig irriterad kunde jag inte riktigt då förstå. Huvudvärken blev i alla fall sämre och väl hemma kunde jag inte förmå mig att skriva klart den allra sista uppgiften på hemtentan. Istället blev jag illamående och fick inta horisontalläge i soffan. Ville ju väldigt gärna se finalen av Melodifestivalen. Jag brukar klara mig från att kräkas när jag får migrän men denna gången tog illamåendet totalt över.

Efter att vinnaren i Melodifestival korats (Rätt låt vann!) gick jag och la mig och somnade som en stock. Mannen skulle fråga mig något någon timme senare men jag var inte kontaktbar. På morgonen vaknade jag upp och huvudvärken var borta men känslan efter ett migränanfall är lite som att vara bakfull efter en fest.

Migrän är en neurologisk sjukdom som kan drabba vem som helst men den är även ärftlig, exempelvis har både min mormor och mamma migrän. Vanliga faktorer som utlöser migrän är stress, hormonförändringar, vissa livsmedel, för mycket eller för lite sömn, höga ljud och starka dofter, svängningar i temperatur och lufttryck. Förra året när vi flög till Turkiet drabbades jag av ett migränanfall där huvudvärken var så intensiv att jag nästintill trodde jag skulle dö.

Jag har aldrig provat någon medicin mot migrän men känner nu att det är dags, för jag har haft migränanfall allt oftare nu och det är inte alls roligt utan väldigt påfrestande.

Taket i Gävle Teater

Publicerat av

Elsklingen

En person mitt i livet. Sorg, skratt, minnen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.