Sju jävligt långa dagar

Jag har haft semester och i stort sett varit bortkopplad från världen vilket varit oerhört skönt. Jag sa till mamma i slutet av semestern att detta var första veckan på mycket länge som jag inte haft huvudvärk en enda dag. Så behövligt var ordet.

Sol i hjärtat

Jag, min mamma och Lykke-Lie åkte på en veckas semester till Hurghada i Egypten. Första gången för oss att besöka detta land och med tanke på hur härligt väder vi haft åker jag gärna tillbaka fler gånger. Det har verkligen varit semester där vi sovit i snitt 10 timmar per natt och dagarna har mestadels spenderats i barnpoolen eller på en solstol. För mig har det verkligen varit semester och jag har njutit.
Idag var första dagen tillbaka på jobbet efter ledigheten och huvudvärken kom tyvärr som ett brev på posten.

Men semestern, den lever vidare inom mig. Veckorna här hemma brukar gå i ett rasande tempo medan min semestervecka känns som två veckor. Inte att det har varit tråkigt utan vi har endast tagit dagarna som de kommit och njutit av nuet. Jag tror i dagens hektiska vardag så stannar vi alldeles för sällan upp och bara är och det kanske inte är så konstigt att vi är många som blir utbrända och sönderstressade.

Två böcker hann jag med att läsa och den ena hette just ”Sju jävligt långa dagar” och var en tragikomisk berättelse som beskriver hur livet aldrig blir som man tänkt sig. En perfekt bok på resan. Den andra jag läste var ”Lyckans hjul” och det var en mycket varm berättelse om tre helt vanliga människor. Jag tänkte först att den inte verkade så särledes intressant men jag gillade enkelheten och att den vanliga människan fick komma fram.

Tillbaka till de soliga dagarna i Egypten så har vi äntligen fått Lykke-Lie helt blöjfri! Nu är det bara nappen kvar och jag hoppas att den kan vara ett minne blott till sommaren.

Älskade Luckylie!

Vår älskade lilla ”Lucky-Lie” som hon får heta på engelska är en charmig, envis, kontaktsökande, blyg, glad, rolig, napptokig tjej på 3,5 år. Jag är så glad att ha gjort denna resan med henne och kunna känna att vi fungerar bra tillsammans. Särskilt som hon varit väldigt pappig under en längre period. Hon har verkligen humor vår minsting. Efter en måltid utbrast hon ”slemmigt men mättande”. (Från Lejonkungen).

Nu är det tillbaka till verkligheten, men inte så länge för nästa ledighet lurar runt hörnet och det känns bra att få vara samlad hela familjen också.

Kram till er!

Publicerat av

Elsklingen

En person mitt i livet. Sorg, skratt, minnen.

2 reaktioner på ”Sju jävligt långa dagar”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.