Jag bakar en very cherry chocolate cake

Om ni inte redan har provat den godaste tårtan ever så är det dags nu. Här kommer recept på hur jag brukar göra den.

Very cherry chocolate cake

Bottnar
2 ägg
2½ dl kaffe (jag brukar blanda ihop lite snabbkaffe)
2½ dl vaniljyoghurt
1,25 dl matolja

Vispa samman ovan ingredienser och tillsätt därefter

3 dl vetemjöl
5 dl strösocker
2 dl kakao
3 tsk bakpulver½ tsk salt
½ tsk vaniljpulver

Vispa samman allt och fördela på två formar med löstagbar botten. Sätt fast ett bakplåtspapper i botten så är det lättare att få loss dem sen. In i ugnen (ca 150-175 grader) i 25-30 minuter. Välj lägre temperatur om du har en varmluftsugn och lite högre om du har en vanlig ugn. Känn med en provsticka, när kakan är klar är stickan torr. Den ser dock fortfarande kladdig ut även när den är klar.

Bottnarna kan man mycket väl förbereda dagen innan.

Fyllning
500 g mascarpone
3 dl vispgrädde
2 ½ dl körsbärsmarmelad (för att få bort eventuella klumpar går det utmärkt att köra marmeladen i en stavmixer)
½ tsk vaniljpulver

Börja vispa grädden (inte alltför mycket), tillsätt mascarpone, vaniljpulver och avsluta med körsbärsmarmeladen.

Lägg en botten på något fint tårtfat och ha på ett första lager fyllning. Lägg därefter på den andra botten och avsluta med fyllning på hela tårtan, så det blir totalt fyra lager. Avsluta med att hälla på en ganache.

Smält 100 g mörk choklad och tillsätt försiktigt 2 dl grädde. Avsluta med en klick smör och låt ganachen svalna innan den hälls över tårtan.

Voila!

Publicerat av

Elsklingen

En person mitt i livet. Sorg, skratt, minnen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.