En lila drömtårta

Jag har inte gjort så mycket raw-food tidigare men idag provade jag mig på en raw blåbärstårta eftersom jag gärna ville ha något att bjuda på när vi fick besök, vore ju även trevligt om den innehöll massa bra saker. Smakade lite på smeten och gisses säger jag bara. Så himla gott och så himla lila, riktigt vackert!

Blåbärsmums

Lager 1

Mixa 200 g mandel alt mandelmjöl med 7 stycken dadlar. Jag tillsatte en skvätt vatten eftersom jag använde mandelmjöl. Tryck ut i en springform. Desto mindre form, desto högre kaka.

Lager 2

Mixa samman i matberedare 7 dl cashewnötter, 1½ dl blåbär, 1½ dl kokosmjölk, ½ dl agavesirap (alt honung), ½ dl kokosolja. Detta kan behöva köras rätt länge så att det blir riktigt krämigt. Fördela därefter på första lagret.

Lager 3

Mixa samman 2 dl kokos med 7-10 blåbär, desto fler blåbär desto mörkare blir kokosen. Fördela därefter en vacker lila kokos över tidigare lager och ställ in i frysen. Ta fram någon kvart innan servering.

Den var god och man behöver verkligen inte ta stora bitar för den är otroligt mättande.

Till barnen gjorde jag vanliga hederliga chokladbollar men med lila kokos. Lila är verkligen en helt underbar och vacker färg!

Lila kokosbollar

Publicerat av

Elsklingen

En person mitt i livet. Sorg, skratt, minnen.

2 reaktioner på ”En lila drömtårta”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.