5:2

Jag tycker detta med 5:2 fullkomligen exploderat i media den senaste tiden och ingen verkar stå utan åsikter. Jag har själv tidigare provat periodisk fasta enligt 16:8 (fasta 16 timmar och 8 timmars ätfönster) men med ett ätstört beteende i bagaget kan jag såhär i efterhand se att det påverkade mig negativt, jag blev mer besatt av mat och tankar om mat.

Jag försöker träna 5 gånger i veckan, för jag mår bra av det och när jag tränar så behöver jag fylla på med energi och att då fasta skulle för min del inte fungera. Jag märker ofta att dagen efter ett hårt styrketräningspass är jag mer hungrig och i behov av återfyllning.

I och med explosionen av 5:2 och att det är lätt att falla för trycket tycker jag att man behöver fundera på varför man vill hoppa på en särskild kosthållning. Är det för att det är i ropet eller för att man verkligen tror att det kan hjälpa en på något sätt.

Förutom att jag försöker träna 5 gånger i veckan så har jag som mål att äta även 5 mål mat om dagen. Det fungerar bra för mig, jag är mätt, har hela tiden energi och orkar med hård träning. Mitt fokus är att äta bra mat som gör mig gott.

Publicerat av

Elsklingen

En person mitt i livet. Sorg, skratt, minnen.

2 reaktioner på ”5:2”

  1. Jag tycker det är sånt väldigt fokus på mat och matmetoder och jag förstår inte riktigt varför folk hakar på dem alla. Ät lite mindre och möjligen; välj bort uppenbart socker om du vill ha snabbare resultat, räcker gott. Jag skulle tänka absolut ännu mer på mat om jag inte fick äta den alls under två dagar i veckan.

  2. Du är så klok! <3

    Jag tror inte på det för fem öre, det kan inte vara hållbart i längden. Det är också skrämmande att det är så många som går på allt o tror det är lösningen. I det här fallet gäller det att vara oerhört påläst o jag är övertygad om att risken att få ätstörningar är stor. Dessutom förstår jag inte hur de som förespråkar kan säga att man inte ska äta så om man har risk för ätstörningar, för det tror inte jag man kan säga innan, utan först efteråt o då är det inte så lätt att göra om.

    Jag tror det är bra att tänka eftet på vad man stoppar i si o självklart finns det ingen lösning som passar alla… Men jag tror också mer på träning, tre riktiga mål mat o två mellanmål. Att hålla blodsockret jämt o inte få dippar.

    Heja dig som avbröt o inte fortsatte! Kramar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.