PT hjälp

I sommar har jag tränat själv, jag har i stort sett kört 5-6 pass i veckan men saknat direkt struktur och mål. För några veckor sedan bestämde jag mig för att återigen få lite bättre upplägg på träningen och boosta motivationen så jag tog kontakt med en personlig tränare och kommer under fem veckor att få hjälp från Emma.

Jag har följt Emma några månader på hennes blogg och jag gillar hennes sunda inställning och kunskap kring träning och hälsa. Dessutom bjuder hon på riktigt goda recept.

PT Emma

Emma har skapat ett program för mig som involverar både styrketräning och löpning. Gällande löpningen har jag fått fokusera om i och med beskedet om artros. Jag kommer kanske inte att klara av att springa längre sträckor men jag vill bli desto bättre på 5 km. På torsdag ska jag göra ett maxtest där jag springer 2 km och ser hur lång tid det tar. Därefter kommer löpningen att läggas upp i intervallträning då detta har fungerat bäst med knät.

Jag har en del redskap hemma för hemmaträning och de övningar jag fått passar både för hemmaträning och gym. Kommer dessutom att få kompletterat med övningar från sjukgymnasten för att stärka musklerna kring knäna.

Ser verkligen fram mot kommande veckor och den motivationskick det innebär att ha en personlig tränare.

Nu kör vi!

Publicerat av

Elsklingen

En person mitt i livet. Sorg, skratt, minnen.

4 reaktioner på ”PT hjälp”

  1. Spännande med PT! Det skulle jag också behöva för att riktigt komma igång! Har massa magproblem och en liten 8 månaders som ibland sätter stopp för träning. SÅ trist när man väl kommit igång o så kommer det alltid något ivägen:/

  2. Vad kul att du skrivit om det! Jag ser fram emot det minst lika mycket som dig! Det kommer bli grymt och många svettiga träningspass 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.