Godaste kladdkakan LCHF

Detta recept har varit riktigt populärt och uppskattat. Själv älskar jag kladdkaka och har sedan jag blev mer medveten om kost och framförallt socker försökt hitta andra alternativ. Detta är ett recept jag tycker blev riktigt gott.

Godaste kladdkakan LCHF

6 ägg
1 dl steviaströ
150 g smör
100 g 70% choklad
50 g 86% choklad
1 dl vispgrädde
3 dl mandelmjöl
2 tsk bakpulver

Vispa ägg och steviaströ. Detta behöver vispas rätt ordentligt så att det blir fluffigt.
Smält smör och choklad på låg värme, tillsätt grädden
Blanda de torra ingredienserna och blanda därefter samman allt.
Smöra en löstagbar form lite och in i ugnen på 175 grader (varmluftsugn) i cirka 15 minuter. Håll koll med sticka, godast är om den är rätt kladdig, thats why we call it kladdkaka =)

En annan god kladdkaka är denna med kokossocker. För att få den lite tjockare skulle jag antingen dubbla satsen om man är fler eller välja en liten form om man inte är så många.

Publicerat av

Elsklingen

En person mitt i livet. Sorg, skratt, minnen.

8 reaktioner på ”Godaste kladdkakan LCHF”

  1. Hej! Tack för ett mumsigt recept ? kakan blev jättegod! Bjöd några icke Lchf:are och kakan blev helt godkänd av dem med 🙂
    Ps. Fick dock ha min i ugnen i 30 min o den var fortf rinnig i mitten när jag tog ut den!? ….har det hänt dig med?

  2. Hej! Ville bara tacka för en super god recept. Har gjort den många gånger och den är mycket omtyckt av alla som har ätit av den 😀 Jag tycker att den blir bättre och fastare när den får stå i kylen någon dag. Tack än en gång! Den här receptet kommer att användas fler gånger!

    1. Njae… jag använder inte så mycket stevia nuförtiden. Kokossocker tycker jag kan vara värt att prova istället, naturligt och lägre GI än vanligt socker.

  3. Hej Anna!

    Ville bara säga va fint du har fått till det här 🙂
    Du kikar jag in här framöver istället, även om jag är svårt dålig på att lämna spår!
    Du är duktig! Och fin! Och bra!

    Kram Malin
    (Tid. din LSB kollega 🙂 )

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.