Lättlagad lax med sötpotatischips

En smidig och lättlagad rätt tycker jag är färsk lax tillsammans med ugnsrostad sötpotatis, citronsås och sallad. Det sköter sig i stort sett själv och blir ljuvligt gott. Jag brukar ungefär varannan vecka köpa färsk lax för det är så mycket godare än fryst och när jag väl gör det så tillsätter jag oftast inte mer är kryddor och smör på laxen då den är så god i sig. Det är ju rätt tacksamt med lax för barnen gillar det oftast också.

4 port. Lättlagad lax
Laxfilé som steks på medelhög värme. Peppra med citronpeppar och lägg på en klick smör för extra smak.
Sötpotatis skivas i smala skivor och bereds med olja, peppar, salt, timjan eller andra kryddor. Kör i ugnen ca 150 grader i 30 minuter eller tills de börjar bli lite krispiga.

Citronsås
1,5 dl grädde
2 dl creme fraiche
1 fiskbuljongtärning
Rivet skal av en citron samt 2 tsk saft från citronen
Gurkmeja för gul färg

Lax och sötpotatis

Publicerat av

Elsklingen

En person mitt i livet. Sorg, skratt, minnen.

6 reaktioner på ”Lättlagad lax med sötpotatischips”

  1. Låter så himla gott! Gällande såsen: Kokar du ihop grädde och creme fraiche först innan citronen eller blandar du allt och sedan kokar upp? Undrar även om detta är ett LCHF recept eller gränsfall med tanke på sötpotatisen? Är det ok med LCHF? Är sugen på att prova!

    1. Jag blandar samman allt på en gång i såsen.
      Det beror nog på hur strikt man är med LCHF. Kan tänka mig att det är mer liberal LCHF.

      Kram

Lämna ett svar till Elsklingen Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.