Att se stress som positivt

I vårt samhälle idag ses stress som något negativt som får oss att må dåligt och som till och med kan leda till döden. Jag fick tips från min mentala PT att titta på ett avsnitt Ted Talks som finns på youtube. Där pratar psykologen Kelly McGonigal hur man genom att ändra sina tankar kring stress även kan ändra sin kropps reaktion på stress. Att se stress som något positivt och att kroppen förbereder sig på en utmaning. Exempelvis är ökad hjärtfrekvens en förberedelse för att kunna agera.

Eftersom jag har ett kognitivt tungt jobb kändes det som ett bra tips och något jag ska träna på. Det är så lätt att tänka negativt när pressen och stressen blir alltför hög men livet blir nog bra mycket lättare om man har en positiv syn på det som händer i ens liv.

Se livet från den ljusa sidan!

Soliga dagar

Publicerat av

Elsklingen

En person mitt i livet. Sorg, skratt, minnen.

5 reaktioner på ”Att se stress som positivt”

    1. Ja absolut, kolla in, hon var så inspirerande att jag var tvungen att beställa en av hennes böcker och läsa mer.

  1. Jag har varit sjukskriven 2 omgångar pga stress nu när jag var gravid.
    Kuratorn jag gick till tipsade om mindfulness. Det har hjälpt mig otroligt mycket och det hjälpte mig öven vid förlossningen att slappna av och hantera smärtan 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.