Operation av hund

För någon månad sedan upptäckte jag knölar på magen på vår hund Nova. Veterinären konstaterade juvertumörer vilket jag själv också innan fått fram att det kunde vara efter lite googlande. (Vad gjorde man innan google?)

Nova

Efter operation där två juver tagits bort och ett cirka 15 cm långt ärr visar på omfattningen av operationen är vår lilla terrier hemma och ska nu kurera sig. Hon har fler tumörer men det hade inte varit möjligt att ta alla på en gång då det hade blivit för stor blodförlust. Vi har önskat analys av de tumörer som de tagit ut och jag funderar nu på att om de är godartade så får övriga tumörer vara kvar. Det var verkligen jobbigt att se henne efter operationen igår och hur emlig hon var. Märks dock att hon är en borderterrier för hon är redan betydligt mycket piggare om än rätt störd av den stora tratten på huvudet.

 

Publicerat av

Elsklingen

En person mitt i livet. Sorg, skratt, minnen.

4 reaktioner på ”Operation av hund”

 1. Jag har en border med juvercancer. Hon opererades för drygt ett år sen och det konstaterades att de fem tumörer hon hade var tre elaka. Vi hade en 50/50 chans på att de inte skulle komma tillbaka. Tyvärr är hon nu sjuk igen. Men krigarprinsessan har fått 12 underbara år. Vår Xena får uppleva våren 2014 sen är det nog tyvärr dags. Men Xena har skänkt oss otroligt många roliga stunder, värme, trygghet och tröst. När vi nu fattat det tunga beslutet att hon måste avlivas är hon ff pigg och alert men en tumör är nu stor som en pingisboll. Vi resonerar som så att det är bättre att minnas henne som glad och pigg än som sjuk och trött.

  1. Åh nej så tråkigt. Förstår att det känns dubbelt när de ändå är så pass pigg men precis som du säger, känns bättre att minnas dem som pigga och glada än tvärtom. Nova opererades i höstas och jag har inte känt att något kommit tillbaka än, men precis som för er Xena hade Nova en eller två elakartade tumörer så jag är medveten om att risken för att de kommer tillbaka är stor.

   Kramar till er o Xena.

 2. Innan använde man böcker 😉 Uppslagsverk o lexikon och såntdär 😉

  Hoppas det är godartat, sköbt att det gick bra o att hon piggat på sig.
  Kram!

  1. Omständigt 😉

   Får svar om ca 10 dagar, hoppas också att det är gott eftersom hon har fler knölar kvar som verkar föröka sig i snabb takt 🙁

   Kramar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.