Vanilj- och kolapannacotta

Jag älskar att äta efterrätt och om jag skulle välja på att äta förrätt eller efterrätt väljer jag alla gånger efterrätt. Det kan vara så ljuvligt gott och precis vad jag vill ha efter en god middag.

Pannacotta är något av en favorit och ikväll blev det alldeles perfekt.

Pannacotta

Vanilj och kolapannacotta
3 portioner

3 dl grädde
2 gelatinblad
½ tsk vaniljpulver
½ dl kokossocker
½ dl turkisk yoghurt

Låt grädde, vaniljpulver, kokossocker sjuda och blanda därefter i gelatinbladet (som ska ha legat i blöt ca 5 minuter). Ha sist i yoghurten, häll upp i portioner och ställ kallt några timmar tills det stelnat.

Kokossocker har lägre GI än vanligt socker och en lite kolaaktig smak.

Publicerat av

Elsklingen

En person mitt i livet. Sorg, skratt, minnen.

2 reaktioner på ”Vanilj- och kolapannacotta”

    1. Ja visst är det! Förut gjorde jag dem med sukrin men tycker jag fick så ont i halsen av det och det känns inte helt bra att använda något som inte är naturligt. Då känns detta mycket bättre och godare!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.