Mina bästa tips vid huvudvärk

Igårkväll kom den krypandes, den jobbiga huvudvärken. Vanligtvis brukar en natts sömn hjälpa och jag kan vakna utan huvudvärk men med en känsla av att jag är lite bakis. Min huvudvärk kommer ofta från skuldran, axeln och letar sig upp uppåt.

När jag gick upp imorse var huvudvärken än värre och då jag även kände mig illamående vet jag att det är den lite jobbigare varianten migrän som knackar på dörren.

Nu har jag tagit en het dusch, där området som huvudvärken mynnar från har fått ta emot duschens strålar. Efter en skön dusch som lättat upp på huvudvärken något har jag haft på linnex, så nu bränner det riktigt rejält.

Insmord i Linnex

Jag är inte helt förtjust i att ta huvudvärkstabletter och försöker därför med alternativa lösningar och jag måste säga att just het dusch och Linnex hjälpt enormt mycket kanske för att kroppen fokuserar på den brännande känslan efter Linnex.

Vid huvudvärk tänker jag att det är viktigt att fokusera på källan till huvudvärken och att man väljer lämplig åtgärd efter det. Ett annat tips för personer vars huvudvärk precis som min utgår för skuldra och axel är att lägga en tennisboll på det ömmande området och rulla på. Det gör bokstavligen skitont men kan lätta upp huvudet.

Linnex

Kan verkligen rekommendera Linnex som inte bara” hjälper” mot huvudvärk utan är ett liniment vid ömma muskler och leder.

Publicerat av

Elsklingen

En person mitt i livet. Sorg, skratt, minnen.

6 reaktioner på ”Mina bästa tips vid huvudvärk”

 1. En vän till mig fick tips om att ta en klick smör och lägga i en kökshandduk och lägga på det onda stället.
  Jag funderar på att testa det då jag har ont i ena skuldran som säkerligen beror på att jag bär på dottern.

 2. Känner igen mej! Min huvudvärk börjar oftast som en spänning i axlarna som letar sej uppåt, blir spänningshuvudvärk och i värsta fall migrän. Ska absolut testa ditt knep nästa gång 🙂

  Min migrän var som värst i tonåren, händer väldig sällan nu *peppar, peppar*. Men då var det värk som knappt går att beskriva med ord, synbortfall och illamående. Vågar knappt tänka på hur mycket värktabletter jag petade i mej då.

  1. Själv tycker jag att min huvudvärk blivit värre efter jag fick barn. Dock har menssmärtor och allt som hörde det till blivit oceaner bättre mot hur jag hade det i tonåren. Då var det mer att jag var hemma sjuk från skolan eftersom jag kräktes och låg dubbelvikt av smärta. Konstigt hur kroppen fungerar och ändrar sig!

   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.