Att ta hand om sig själv

Vi läser mycket i bloggar och tidningar om att man ska ta hand om sig själv. Göra sånt som man mår bra av. Men hur gör man det, utan att det blir för mycket, utan att det skapar stress i en redan stressig tillvaro?

För närvarande är stress väldigt centralt i mitt liv, på ett icke önskvärt sätt och jag kan ju se humorn i att den uppgift jag skriver på till kursen jag läser i högskolan handlar om just stress och coping. Det är så lätt att se att det är för mycket och jag har verktygen för att göra något åt det samtidigt som det är svårt att kunna säga stopp när livet rullar på i 190. Vi vill ju så gärna vara till lags, prestera och ha läget under kontroll.

Som småbarnsförälder är det några riktigt jobbiga år för närvarande och jag är ju inte den första och heller inte den sista som upplever det. Det är helheten som blir övermäktig och det viktiga är att försöka fokusera på vilka bitar som kommer först och vilka som inte behöver prioriteras eller kan lösas på annat sätt.

Jag tänker att det till viss del handlar om att hitta lugnet, att våga hitta lugnet och vara här och nu. Det är så lätt att vara där och då. Alltid på väg, aldrig bara nu.

Jag är den viktigaste personen i mitt liv. Vem är viktigast i ditt?

Publicerat av

Elsklingen

En person mitt i livet. Sorg, skratt, minnen.

3 reaktioner på ”Att ta hand om sig själv”

  1. Tyvärr alla andra.. Som svar på din fråga. Jag jobbar, och har jobbat, med den biten läääänge. Tyvärr kommer det göra mig kroniskt sjuk om jag inte finner kärnan till (det jag tyvärr kallar det) ”egoism”.

    Jag är glad att du redan jobbar med den insikten. Kram! <3

  2. JAG!
    Du kommer ta dig genom detta, du hann dra i bromsen och har nu extra tid att återhämta dig för att komma tillbaka med en starkare och ännu klokare Annah!
    Finns här när du vill ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.