Mål skapar motivation

Mål skapar motivation som ger oss handlingskraft att nå resultat. Jag kan känna att jag är lite vilsen utan mål och som jag tidigare beskrivit så kan en känsla av tomhet uppstå efter att ha nått ett mål. Jag tänker att sätter man ett mål för sig själv är det viktigt att tydliggöra varför just det målet är viktigt.

Listor är ett smidigt sätt att beskriva fördelar med ett mål och att man även klargör varför det är viktigt för en själv. För att arbeta mot ett mål behöver man också visualisera vad det innebär att nå målet och känslan det kan ge.

Men visst kommer vi till stunder i livet när det tar emot. När motivationen sviker oss, trots att vi kanske har ett mål. Då tänker jag att man kanske behöver göra något annat som är positivt och bryta mönstret, kanske hitta ett nytt fokus eller påminna sig själv om tidigare mål.

Mål

Vi behöver alltid ett mål för att hitta fram eller hem. Vad är ditt?

 

 

Publicerat av

Elsklingen

En person mitt i livet. Sorg, skratt, minnen.

En reaktion på “Mål skapar motivation”

  1. Det här med mål är intressant, jag kom nyligen fram till att jag inte sätter speciellt många mål för mig själv. Framför allt för att jag är rädd för att misslyckas. Men det behöver det bli ändring på. Men sen samtidigt, vad är definitionen av ”ett mål”. Något som man vill uppnå av en anledning; sluta äta bröd, orka gå x km utan att få kramp, hitta ett nytt jobb som man faktiskt kan älska eller lära sig sy. Enklare saker har jag givetvis som mål, men till exempel inte våga starta eget för att man är rädd för att misslyckas…. det är något som håller mig tillbaka. Men…. man behöver ju först lista ut/förstå varför man vill nå dessa mål, precis som du säger. Det var mina tankar. Ha det gott och lycka till med dina mål. =) Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.