Mindre träning mer #bravalnyavanor

Jag har verkligen dragit ner på träningen. De senaste två veckorna har det varit på en nivå jag inte alls gillar, det har varit alldeles för lite och även om det får mig att stressa mindre så mår jag sämre på andra sätt. Det är så svårt att hitta balansen men jag får just nu ta en dag i taget och försöka göra det bästa av den och se till att jag mår bra.

Jag strävar alltid efter den där balansen, när allt flyter på och man efter en dag känner sig hög för att allt gått så bra. Samtidigt så inser jag att livet är inte så hela tiden. Det kommer vara upp och det kommer vara ner. Emellanåt behöver man dock känna hur alla bitar faller på plats för att fortsätta motiveras.

Jag har i dagarna två inlett med ett glas citronvatten. Efter det är tanken en stunds meditation vilket inte behöver innebära att man ligger på yogamattan och andas, för mig har det varit promenader i skogen med hunden. Det är som balsam och alldeles underbart att njuta av naturen och våren som närmar sig. Det om något ger mig energi.

Natur

Jag har även tagit upp löpningen igen nu när min skogsrunda blivit isfri. Har börjat lite lätt med ca 4 km tomtejogg (löpning i riktigt sakta mak) och fokuserar på löpsteg och att ha blicken upp och framåt.

Det har sammanfattningsvis börjat väldigt lugnt med #bravalnyavanor för min del. Delen jag behöver jobba mest med är att -älska mig själv- och inse att jag är bra även om jag går upp lite i vikt ibland.

Publicerat av

Elsklingen

En person mitt i livet. Sorg, skratt, minnen.

6 reaktioner på ”Mindre träning mer #bravalnyavanor”

 1. Balans. Jag har lite svårt för begreppet. Man står på en lina, håller andan och koncentrerar sig för att inte falla åt varken höger eller vänster. Samtidigt: balans som en känsla, där allt som vi vill ge tid, har fått det, och där vi faktiskt är nöjda med var vi befinner oss.

  Jag kommer alltid att vilja träna mer. Men min kropp är rätt bra på att säga ifrån. Så jag försöker lyssna.

  Kul att också du är med i utmaningen #bravalnyavanor!

  Hälsar,
  Emilia

  1. Gillar ju mer den andra beskrivningen, så mycket mer positiv och lugn.

   Ja, roligt med #bravalnyavanor Vi lär ju ”ses” en del. Ska du på blogger boot camp?

    1. Jajamen, ger så mycket energi och roligt att träffa andra som brinner för träning och hälsa.

 2. Jag känner igen känslan, jag vill inte träna mindre bara ÖSA. Men det är nog helt rätt val, kroppen signalerar liksom vad den behöver.

  Skönt med en lugn start

  1. Jag har verkligen behövt lugnare träning nu. Är väl mer lättpåverkad på stress nu också och därför passar yogan bra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.