Rutiner ger #bravalnyavanor

Något som jag lärt mig att jag mår bra av är rutiner. Det kan låta så otroligt tråkigt men för måendet är det nog bland det bästa som finns. Jag tror verkligen att vi människor behöver rutiner och att vi mår bättre av det.

Att mina mornar blir bra och lugna hänger mycket ihop med att jag förbereder så mycket jag kan kvällen innan. Jag lägger fram de kläder jag ska ha, kokar ägg till förmiddagsfikat, förbereder matlåda och mellis och lägger fram andra saker som jag behöver med mig dagen efter.

För att skapa bra och hållbara rutiner ska man inte börja med allt på en gång, utan gör en eller två saker i taget, som utmaningen #bravalnyavanor är uppbyggd. Vi fokuserar på några saker varje vecka och försöker få dessa har fungera.

Publicerat av

Elsklingen

En person mitt i livet. Sorg, skratt, minnen.

3 reaktioner på ”Rutiner ger #bravalnyavanor”

  1. Jag brukar även duka fram så mycket jag kan av frukosten. Brickor/tallrikar, glas, muggar, smörknivar mm. Visst det tar inte lång tid egentligen men känslan blir bättre.

    1. Ja, frukosten brukar jag ofta förbereda dagen innan, särskilt när jag gör overnight oats. Bara att ta ut ur kylskåpet och äta =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.