Pengarna tillbaka

När jag var i Italien med jobbet i mitten av oktober så reserverade en bilfirma nästan 6000 kr från mitt konto. Vi upplevde mycket strul med denna bilfirma och jag var så arg över att jag tagit på mig att använda mitt kort och mina pengar för denna pengareservation och inte veta när jag skulle få pengarna tillbaka. När jag kom hem spärrade jag mitt kort och kontaktade banken som meddelade att just bilfirmor kan reservera pengar från ens konto i 15 vardagar.

Jag räknade såldes ut att den 29 oktober skulle vara sista dagen och om ingen dragning gjorts skulle reservationen av pengarna släppas, så gissa om jag blev glad idag när pengarna åter var på kontot. Känner mig så lättad.

Det kanske inte verkar som någon big deal med att en bilfirma reserverat pengar från ens konto men när man känner noll förtroende för hur de agerat så har det varit lite jobbigt även om jag vet att jag vid en eventuell dragning skulle få tillbaka pengarna från jobbet.

När vi kom till Italien den 9 oktober och skulle hämta ut bilarna fick jag veta att en bil var reserverad på mig varför jag behövde hämta ut den. Biluthyrarna försökte sälja på oss en massa extra försäkringar och jag ska konsekvent nej till detta eftersom jag inte ville betala något med mitt kort och jag tänkte att någon slags grundförsäkring har vi.
Jag frågade biluthyrarna om man skulle lämna igen bilarna tankade vilket man skulle så vi vart inte helt glada när vi upptäckte att den bil vi fått hade mindre än halvtank. Vi påpekade detta och de åkte och tankade bilen. När de kom tillbaka upptäckte biluthyrarna att en lampa var trasig så vi kunde ändå inte ta den bilen. Vi fick då vänta på att de skulle skriva nytt kontrakt på en annan bil. Efter närmare tre timmars väntan bland bilar fick vi tillslut en bil och kunde köra mot Rimini.

Sen var det väl egentligen inte så mycket problem mer än de reserverade pengarna på mitt konto som innebar att jag inte kunde använda mitt kort. Så kom då min födelsedag den 11 oktober. Jag inledde dagen på bästa sätt med en löprunda på stranden och lite yoga med soluppgången framför mig. En helt underbar och magisk start på dagen. Vi hade ett fullspäckat schema hela vistelsen i Italien men på eftermiddagen passade vi på att åka till San Marino. När vi skulle hem därifrån och en kollega skulle stänga skjutdörren till bilen hör vi hur något spricker. Ena rutan längst bak i bilen är helt spräckt och när vi börjat köra ser vi hur bit för bit lossnar och faller ner på vägbanan. Vi stannar vid vägkanten och puttar ut det som finns kvar av rutan för att det inte ska hamna på bilar bakom. Jag tänkte bara att det här händer inte och undrar hur det nu blir med pengarna.IMG_2823.JPG

Nästa dag åker vi mot flygplatsen igen och ska lämna tillbaka bilarna. De anser bland annat att vi inte tankat bilarna, vilket vi har och vi berättar om rutan och vad som hänt. Biluthyrarna uttrycker ”We don’t trust you” och då fullkomligen brinner det i mitt huvud. Jag vill bara att de ska släppa de reserverade pengarna och att de får ta rutan med något försäkringsbolag. De halar på allt och ger oss inga besked mer än att det kommer ta 10-30 minuter att tanka bilarna. Eftersom vi har ett plan som vi ska med kan vi inte vänta hur länge som helst vilket jag gissar att de har full koll på. Jag vägrar skriva på något papper och ta på mig ansvaret för rutan eftersom jag inte anser att jag gjort något fel. I ren ilska sparkar jag foten i disken och stukar den troligtvis (vilket jag märkte när jag kom hem). Jag och två kollegor går i alla fall till incheckningen och de säger då att incheckningen stängt. Jag sa bara att jag ska med planet. Och så checkade hon motvilligt in mig och de två andra och vi går slutligen mot säkerhetskontrollen. När vi står där sist i kön och väntar kommer incheckningsdamen springande efter oss och berättar att det blivit fel och att två av oss måste stanna. Här tänker jag, att ja, varför inte när vi haft sådan ”tur” med allt annat. Killarna erbjuder sig att stanna och jag är så tacksam över detta för jag tror jag brutit ihop totalt.

Hem kom vi i alla fall allihopa till slut och nu har jag väntat de 15 vardagarna och reservationen är äntligen borta så nu kan jag använda mitt kort normalt igen.

 

Publicerat av

Elsklingen

En person mitt i livet. Sorg, skratt, minnen.

2 reaktioner på ”Pengarna tillbaka”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.