Barnbidrag

Centern har tagit upp frågan om att barnbidraget borde inkomstprövas. De ger som anledning att det anses orättvist att höginkomsttagare kan sätta undan pengar till sina barn medan låginkomsttagare är beroende av pengarna.

Vår familj är absolut inte några höginkomsttagare men vi har ändå valt att spara undan bidraget eftersom vi anser att det är Miltons pengar. De är till för att ge honom en trygg och bra start i livet. Vi har samtidigt sagt att behöver vi införskaffa exempelvis cykel och andra dyrare inköp till Milton kan barnbidraget vara användbart för detta syfte.

Skulle gränsen dras vid 20 000 kr i månaden är det kanske mer lönt att gå ner i tid och få barnbidraget. Det är tvärtemot den politik som förs nu att befolkningen ska arbeta mer.

Låt barnbidraget vara kvar. Det är till för barnen.

Publicerat av

Elsklingen

En person mitt i livet. Sorg, skratt, minnen.

4 reaktioner på ”Barnbidrag”

 1. Hej hej!

  Usch, läste om ditt inlägg när du körde i snön till Arlanda.

  Vi åkte hem från Halmstad i måndags. Det var likadant då. 40-50 på motorvägen. Och lastbil efter lastbil körde förbi.

  Medans vi som hade vanlig bil låg i köer på motorvägen. Nån djärv volvo-bil eller SUV körde om, men det finns ju alltid idioter!

  Hoppas ni hade en trevlig påsk!

 2. Men om ni kan avstå de 1050:- varje månad så är ju ni ett par som inte behöver pengarna. Barnbidraget är till för att familjerna ska få livet att gå runt varje månad. Inte för att det ska samlas på hög till barnet!! Om barnbidraget var valfritt så är ni en familj som borde avstå det!! Jag anser att man ska börja med att göra barnbidraget valfritt. Det finns familjer idag som skulle kunna tänka sig att avstå.

 3. Om inte administrationen vore dyr tycker jag att det skulle behovsanpassas. Utredningar och sådant tillkommer ju dessvärre om man ska ha något att kunna tvista om.

  Jag tycker att peroner som behöver bidrag, vilket bidrag det än är frågan om, ska ha dem. Mer till färre-principen. Då kan det göra skillnad. Var gränsen går kan man diskutera. Någonstans sitter säkert någon som kan räkna på hur mycket inkomsten ska vara för att det inte ska vara lönt att gå ner i tjänst. Barnbidraget är säkert inte pensionsgrundande heller, därmed kommer det alltid vara en fördel att arbeta, om man nu inte tänker så kortsiktigt som somliga gör.

 4. Håller med! Precis så satt vi och diskuterade här hemma, vi är verkligen inga höginkomsttagare och det har varit en hel del räknande nu innan bebisen kommer. En gräns på 20 000 kr får de nog tänka om på.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.