Orka

Jag har varit väldigt trött den senaste tiden och inte orkat uppdatera något här. Dessutom har jag haft en jobbig hosta under helgen som äntligen börjar ebba ut men satt sina spår i orken. Idag var i alla fall dags för ett nytt besök hos barnmorskan och trots att jag ätit tre järntabletter dagligen sedan senaste besöket i början på april så hade mitt järnvärde sjunkit till 90. Fick därmed lämna tre provrör med blod som ska analyseras ifall jag har brist på något.
Annars var allt normalt. Magen växer, hjärtljuden låg på 140 och jag hade lagt på mig ytterligare 2 kg.

Jag undrar över detta med kön (fortfarande). Ni som haft på känn att ni väntat en kille eller tjej. Är det bara känsla eller är det även en önskan om vad det ska vara eller har det varit skrock som påverkat. Jag kan ha en känsla av att det är en tjej och när jag tittar på skrock så är det mycket som stämmer för en tjej (bred låg mage, ringen cirklar över handled och mage, hjärtljud över 140) men när jag tittar på ultraljudsbilden så ser jag bara en kille. Just nu vore det trevligt med en tjej eftersom jag inte kan komma på något bra killnamn som känns som handen i handsken.

[tags]Gravid, Järn, Barnmorska[/tags]

Publicerat av

Elsklingen

En person mitt i livet. Sorg, skratt, minnen.

6 reaktioner på ”Orka”

 1. Jag trodde en kille, hoppades på en kille och fick en 🙂 Fast vi visste ju från UL:et i vecka 19 förstås. Hmm, håller verkligen med dig om killnamn. Tusen gånger svårare än tjejnamn.
  Hoppas du piggar på dig snart! Låga järnvärden är inte att leka med.

 2. Jobbigt att du känner dig så orkelös. 90 i hb var inget vidare. Hoppas det inte är någon annan brist du har.

  Ska bli spännande att se vem som gömmer sig i din mage den här gången! Kram

 3. Vad jobbigt med så lågt järn, inte konstigt att du är trött…

  Jag fick ju en stark känsla av att det var en tjej i magen ungefär halvvägs, men önskade mig ändå innerligt en pojke (märkligt, minns inte ens varför). Så jag gick på känslan till 100% och hade rätt! Sen visade alla tecknen att det var en tjej också förstås. Har du ingen bild på magen i förra graviditeten som man kan jämföra med? Är magarna lika?

 4. För mig var det både en stark känsla att det var en tjej plus att jag verkligen ville att det skulle vara det… Skrocket stämnde oxå för en tjej förutom att magen var ”smal” och inte syntes bakifrån. Jag tror att ni får en lite tjej nu 😉

  Förresten, glömde säga att du hade en jättesnygg klänning igår – stod och tänkte på det hela tiden men glömde att säga det!

 5. För mig var det bara en känsla för jag ”önskade” mig inte nåt speciellt kön. Jag trodde på en tjej fram tills tre veckor före förlossningen, sen på en kille. Skrock m.m. sa tjej. 😉
  Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.